Adalar'daki atların ilk sahibi İstanbul Üniversitesi oldu

İBB'nin satın aldığı atlar sahiplendirilmeye başlandı. 20 at ilk etapta İstanbul Üniversitesi At Antrenörlüğü Bölümü'ne gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Adalar ilçesinde faytonla ulaşımın kalkmasının ardından ve atlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alındı. Bir süre Adalar'daki ahırlarda tutulan atlarla ilgili paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Atları satın aldık, bakımlarını yaptık, sağlıklarını da kontrol altına aldık. Şimdi atlarımıza iyi bakılacağından emin olduğumuz kurumlara sahiplendiriyoruz" dedi.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında atlarda ruam hastalığı görülmüş İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla faytona at bağlamak üç ay süreyle yasaklanmıştı. İmamoğlu'nun videolu paylaşımında yer alan bilgilere göre sahiplendirilmek üzere ahırlarda bekleyen atların ilk adresi İstanbul Üniversitesi oldu. 20 at talep üzerine At Antrenörlüğü Bölümü'ne gönderildi.

Veteriner Hekimi Sertaç Duymaz atlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Atların ruamla alakalı mallein testleri yapılmış oldu. Bu testler tamamlandı, sonuçları tekrar alındı ve adadan çıkışı gerçekleşti" dedi.

Atların sahiplendirilmesiyle ilgili şartlar da videoda yer aldı. Atlara iyi bakımın yapılacağı ve satılmayacağı ön şartının arandığı sahiplendirme işleminde atların düzenli kontrollerinin yapılacağı belirtildi.

Atların sahiplendireleceği açıklamalarından sonra hayvanseverler duruma karşı çıkmış Change.org üzerinden bir kampanya başlatılmıştı. Kampanya metninde, "“İstanbul Büyükşehir Belediyesi, atları satın almakla üstlendiği sorumluluğu yerine getirmeli. İBB, sahipli atları halkın parasıyla satın aldıktan sonra, atlara bakmaya parası olmadığını söyleyemez. Atların bedavaya ada dışında yerlere sahiplendirilmesinin, atlar açısından iyi olduğunu düşünemeyiz. Artık İBB’ye ait olan atlar Adalar’da kendi geçimlerini temin edecek şekilde çalışabilir. İnsanlar için olduğu gibi hayvanlar için de uygun şartlarda çalışmak zulüm değildir. “Eski” sahiplerince çoktan emekli edilmiş atlar çalışmadan da burada yaşayabilir, atların yeni sahibi İBB bu imkânı da sağlayabilir ve sağlamalıdır" ifadeleri yer akmıştı. (HABER MERKEZİ)

Adalar'daki atların yaşam tehlikesi sürüyorAdalar'daki atların yaşam tehlikesi sürüyor

Etiketler ibb at sahip bakım