Enis Berberoğlu'na 'korona izni'

Meclis'te milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, bu akşam "korona virüsü önlemleri" kapsamında mahkumlara tanınan ev iznini kullanarak Maltepe Açık Cezaevi'nden çıktı. İzin temmuz ayı sonuna kadar geçerli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, bu akşam "korona virüsü önlemleri" kapsamında Maltepe Açık Cezaevi'nden serbest bırakıldı.

Berberoğlu'nun açık cezaevindeki mahkumlara korona salgını nedeniyle verilen ve mayıs ayında 2 ay uzatılan ev izninden yararlandığı öğrenildi. Cezaevi izinleri temmuz ayında sona erecek.

Enis Berberoğlu’nun avukatı Yiğit Acar, Gazete Duvar’a, Berberoğlu hakkında yaptığı başvuru ile ilgili şunları söyledi:

"Enis Berberoğlu, 'gizli kalması gereken belgeleri açıklamak' suçundan 70 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu cezanın infazının sadece 1/10’unu, yani 7 ayını kapalı cezaevinde geçirmesi gerekirken 16 ay kapalı cezaevinde tutuklu kaldı. Kanunen Berberoğlu’nun kalan 18 aylık cezasının infazının açık cezaevinde tamamlanması gerekiyordu, bu yönde başvurumuzu yaptık ve 18 ay, dün itibariyle başladı. Maltepe Açık Cezaevinden de Korona salgını nedeniyle açık ceza infaz kurumlarına yönelik alınan tedbirlerin temmuz ayı sonuna kadar uzatılmış olması sebebiyle evine gönderildi."

Yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçlamasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay tarafından cezası onanan CHP'li Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği, TBMM’de düşürülmüştü.

Meclis’teki kararın ardından dün akşam saatlerinde Bakırköy’deki evinde gözaltına alınan Berberoğlu, daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından cezasının kalan infazını tamamlaması için yeniden tutuklanarak Maltepe L Tipi Cezaevine gönderilmişti. (HABER MERKEZİ)

Enis Berberoğlu cezaevine gönderildiEnis Berberoğlu cezaevine gönderildi