Ankara’da dolmuşlar ayakta yolcu taşıyamayacak

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplu taşımada yeni kararları açıkladı. Dolmuşlarda ayakta yolcu taşınmayacak. Otobüslerde ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 30’u kadar da ayakta yolcu alınacak. Yüz yüze oturulan koltuklarda birer koltuk boş bırakılarak çapraz oturulacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine genelge göndererek, toplu taşımada kapasitenin yarısı kadar yolcu taşıma sınırlaması uygulamasını kaldırdı. Bakanlığın genelgesinin ardından Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında toplanan Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplu taşımada alınacak önlemlere dair yeni kararlar aldı.

Şehir içi çalışan tüm toplu taşıma araçlarında ve personel servislerinde yolcu kısıtlamasına yönelik kararların yürürlükten kaldırıldığını hatırlatan kurul, minibüs, dolmuş ve servis araçlarında ruhsatta yazılı olan koltuk kapasitesi kadar yolcu taşınabileceğini, ayakta yolcu taşınmayacağını belirtti.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ AYAKTA BELLİ BİR ORANDA YOLCU TAŞIYABİLECEK

Minibüs, dolmuş ve servis araçlarının yanı sıra, şehir içi taşımacılık yapan belediye otobüsü ve metrolara ilişkin de kararlar alan Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun yeni kararları şu şekilde sıralandı:

ŞEHİR İÇİNDEKİ BELEDİYE VE ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ: Araç ruhsatlarında yazılı olan koltuk kapasitesi kadar oturarak ve araç ruhsatlarında yazılı olan ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 30’u kadar da ayakta yolcu taşıyabilecek, karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak çapraz olarak oturulacaktır.

İLÇELERDEN YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPAN ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ: Araç ruhsatında yazılı olan koltuk kapasitesi kadar yolcu taşıyabilecek, bu araçlarda kesinlikle ayakta yolcu alınmayacak, karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak çapraz olarak oturulacaktır.

BAŞKENTRAY, METRO VE ANKARAY: Vagon koltuk kapasitesi kadar oturarak, ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si kadar da ayakta yolcu taşıyabilecek, karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak çapraz olarak oturulacaktır.

ARAÇ VE VAGONLARA MASKESİZ YOLCU ALINMAYACAK: Araç ve vagonlarda belirlenen kurallar ve boş bırakılması gereken koltuklarla ilgili işaretlemeler yapılacaktır. Araç ve vagonlara kesinlikle maskesiz yolcu alınmayacak, el dezenfektanı ve kolonya bulundurulacak, sosyal mesafenin korunmasına yönelik ilave tedbirler alınacaktır. (DUVAR)

Etiketler valilik Ankara dolmuş