Vedat Milor: Asıl hadise sınıf savaşı

Uzun yıllar ABD'de yaşayan Vedat Milor'dan George Floyd cinayeti değerlendirmesi: Irkçılık kapitalizmin bir parçası. Alt gelir grubu beyazlar ırkçı olmaya devam edecekler. Bu açıdan baktıkça da asıl hadiseyi, yani sınıf savaşını fark edemeyecekler...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aynı zamanda bir ekonomi uzmanı olan gastronomi yazarı Vedat Milor ABD'de siyah George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi ile ilgili sosyal medyada bir dizi paylaşım yaptı.

"Kapitalizmi sömürgecilikten ayrı değerlendirebilmek imkansız. Sömürgecilik de doğası gereği ırkçı. Irkçılık kapitalizmin bir parçası. Alt gelir grubu beyazlar ırkçı olmaya devam edecekler. Bu açıdan baktıkça da asıl hadiseyi, yani sınıf savaşını fark edemeyecekler" diyen Milor, eğitim gördüğü ve çalıştığı ABD'de ırkçılığın kurumsallaşmış olmasının düşük gelir grubuna mensup beyazların süregelen sınıf savaşlarına "vakıf hale gelmesini" de zorlaştırdığını belirtti.

"Meritokratik sistem işlerine gelse de işin içine güç girince tüm yapı bozuluyor ve sekteye uğruyor. O yüzden liberalizm, kapitalizm ve ırkçılık çok güzel eklemleniyor birbirine" diyen Milor'un paylaşımları şöyle: