Vefa Kartal’ı polis defnetti

Tutuklu iken vefat eden Vefa Kartal'ın cenazesi İstanbul çıkışında polis tarafından alındı. Cenaze itirazlara rağmen sadece bir kişinin katılımına izin verilerek yine polis tarafından defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ölen Vefa Kartal’ın cenazesini polis defnetti. Duruma itiraz edenler gözaltına alındı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu iken ölen Vefa Kartal’ın cenazesi polis tarafından kaçırılarak defnedildi. Trakya Üniversitesi’nden dün ailesi tarafından alınan cenaze bugün Manisa’da 4 yıl önce ölen annesinin yanına defnedilecekti. Yolda cenaze aracının güzergahını değiştiren polis, aileden sadece bir kişinin mezarlıkta bulunmasına izin verdi.

İSTANBUL ÇIKIŞINDA ALINDI

Vefa Kartal’ın kardeşi Umut Kartal, hastaneden aldıkları cenazenin İstanbul çıkışında kendilerinden alındığını söyledi. Kartal, “İstanbul çıkışında itirazlarımıza rağmen cenaze alındı bizden. Yanlarına aileden sadece bir kişiyi aldılar ve Manisa’ya gitmek için güzergahı değiştirerek Çanakkale üzerinden götürdüler cenazeyi” dedi.

MAHALLEDE POLİS ABLUKASI

Hem yaşadıkları mahallenin hem de mezarlığın polis ablukasına alındığını belirten Umut Kartal, “Defin işlemine katılmak isteyen arkadaşlar, akrabalar oldu. Polis hepsini gözaltına aldı ve defin işlemi bitinceye kadar tuttu” şeklinde konuştu.

Umut Kartal, ağabeyi Vefa Kartal’ın hasta olduğunu ve korona virüsü salgını nedeniyle serbest bırakılması için 23 kez başvuruda bulunduğunu ancak olumlu bir cevap alamadıklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)