Fahrettin Koca: Dilek hemşire vefat etti

Korona virüsüne yakalanan ve 34 haftalık bebeğini sezaryen ameliyatıyla dünyaya getiren hemşire Dilek Akçabelen, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hamileyken Covid-19'a yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezaryenle alınan hemşire Dilek Akçabelen'in vefat ettiğini açıkladı.

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Dilek Akçabelen, yüksek ateş, sırt ve bel ağrısı şikâyeti ile 11 Nisan gecesi hastaneye kaldırılmış, bebeğin kalp atışları zayıflayınca üç gün sonra ameliyata alınmıştı. Dilek hemşire, 2.5 kilo ağırlığında dünyaya getirdiği oğlunu birkaç saniyeliğine uzaktan görebilmişti. Daha sonra eşi, kardeşi, anne ve babasıyla görüntülü konuşma yapan, bebeğinin videosunu izleyen Dilek hemşire, durumu ağırlaşınca yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Daha önce Dilek hemşirenin yaşamını yitirdiğine ilişkin haberler yayınlanınca Bakan Fahrettin Koca dün öğle saatlerinde, "DİLEK HEMŞİREMİZİN yakınlarının üzüntüsü dün biraz daha arttı. COVID-19’a karşı yaşam mücadelesini 11 Nisandan bu yana sürdüren Dilek Akçabelen hakkında maalesef, teyit edilmemiş, yanlış bir haber yayıldı. Durumu öncekinden ciddi, ama KALBİ HAYATLA BAĞINI HER ŞEYE RAĞMEN KORUYOR" açıklaması yapmıştı.

'MAALESEF COVID-19'A YENİLDİ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saatler gece yarısını geçtiğinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dilek hemşirenin yaşamını yitirdiğini şu ifadelerle duyurdu:

"Dilek hemşire aramızdan ayrıldı. Hastalığa, izinli olduğu günlerde yakalanmış, 11 Nisan'da hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef, Covid-19'a yenildi. Keşke yeni doğan oğlunu daha çok zamanlar görebilseydi. Allah rahmet etsin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum." (ANKA)