Barış Çakan cinayetinde 3 tutuklama

Ankara Etimesgut’ta bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan cinayetine ilişkin 3 kişi tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Şüpheliler ve suça sürüklenen çocuğun Sulh Ceza Hakimliğince ayı ayrı tutuklanmalarına karar verilmiştir. Soruşturma işlemlerine Başsavcılığımızca titizlikle devam edilmektedir” denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başkent Ankara'nın Etimesgut ilçesinde dün akşam bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan cinayetinde gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Maktül Barış Çakan'ın arkadaşı B.A'yı görmek için kısa süreliğine evinden sokağa indiği, iki gencin sokakta yürüdükleri sırada bir araçta yüksek sesle müzik dinleyen K.Y, A.B. ve Ö.Y'yi gördükleri, maktulün arkadaşı B.A'nın şahıslara ezanın da okunduğunu, yüksek sesli müziği kısmalarını söylemesi üzerine taraflar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, kavgada maktül Barış Çakan'ın bıçaklanarak öldürüldüğü, olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler K.Y. ve A.B. ile suça sürüklenen çocuk Ö.Y'nin Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildikleri, şüpheliler ve suça sürüklenen çocuğun Sulh Ceza Hakimliğince ayı ayrı tutuklanmalarına karar verilmiştir. Soruşturma işlemlerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle devam edilmektedir."

Bir kısım haberlerde ve sosyal medya hesaplarında belirtilen maktulün Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü yönündeki bilgi tamamen yalan olup bu şekilde manipülasyon içeren paylaşımlara itibar edilmemesi gerekmektedir."

NE OLMUŞTU?

Barış Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilmiş ve bu iddia Ankara Valiliği’nin "Maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B.A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir” açıklamasıyla yalanlanmıştı. Barış Çakan’ın babası Nihat Çakan da olayın valiliğin açıkladığı şekilde gerçekleştiğini doğrulamıştı. (ANKA)

Barış Çakan'ın babası: 'Ezana saygısızlık yapmayın' dediği için öldürüldüBarış Çakan'ın babası: 'Ezana saygısızlık yapmayın' dediği için öldürüldü