Dink Vakfı'nı tehdit eden şüpheli tutuklandı

Hrant Dink Vakfı'na ve Rakel Dink'e yönelik tehdit içerikli e-posta gönderilmesine ilişkin Konya'da gözaltına alınan H.A, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, şüphelinin tutuklanmasına hükmetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hrant Dink Vakfı'na tehdit içerikli elektronik posta gönderilmesine ilişkin gözaltına alınan şüpheli, "tehdit" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Hrant Dink Vakfı'na mail yoluyla yapılan tehdide ilişkin soruşturma kapsamında Konya'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen ve savcılık ifadesinin ardından nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheli H.A'nın sorgusu tamamlandı.

Şüphelinin, 3 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası öngörülen Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 106/2-b maddesi kapsamındaki, "kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle, imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit etmesi" suçunu birden fazla işlediği gerekçesiyle tutuklanmasına hükmedildi.

Vakfın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "27-28 Mayıs’ta Hrant Dink Vakfına e-mail ile ölüm tehdidi ulaştığını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Son dönemde yükselen nefret dili ve oluşturulan iklimin ciddiyetini vurgulamak, yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak için bu duyuruyu yapmanın görevimiz olduğu kanaatindeyiz" ifadesi kullanılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturma kapsamında şüpheli mailin atıldığı hesabın sahibi olan H.A. Konya'da gözaltına alınmış ve İstanbul'a getirilmişti.

Şüpheli H.A'nın, "kasten yaralama, tehdit ve hakaret" suçlarından kaydı olduğu tespit edilmişti. (AA)

Rakel Dink'e ve avukatlara ölüm tehdidiRakel Dink'e ve avukatlara ölüm tehdidi

STK'lardan ölümle tehdit edilen Rakel Dink ve Hrant Dink Vakfı'na destekSTK'lardan ölümle tehdit edilen Rakel Dink ve Hrant Dink Vakfı'na destek