Seyahat genelgesi: 18 yaş altındakiler velileriyle yolculuk yapabilecek

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre, 18 yaş altındakiler velileriyle şehir içi ve şehir dışı yolculuk yapabilecek. Şehirler arası seyahatlerde izin belgesi şartı yürürlükten kaldırıldı. 65 yaş ve üzerindekiler içinse seyahat izin belgesi alma zorunluluğu devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine korona virüsü (Covid-19) salgınıyla ilgili "Şehir Giriş/Çıkış Seyahat Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 18 yaş altındakiler, velileriyle şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek. Şehirler arası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde, seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yürürlükten kaldırıldı.

Genelgeyle Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'taki giriş-çıkış kısıtlaması, 31 Mayıs pazar günü saat 24.00'te sona erecek.

Uçak, tren, otobüs gibi araçlarla yapılacak seyahatlerde, HES uygulaması üzerinden kod temin edildikten sonra bilet alınabilecek.

65 yaş ve üzerindekilerin seyahat izin belgesi almaları, gidecekleri illerden en az 1 ay boyunca dönmeme şartıyla tek yönlü seyahat uygulaması sürecek. (AA)