HDP Batman il binasına polis baskını: Eş başkanlar gözaltında

HDP'nin Batman il binasına polisler tarafından baskın düzenlendi. Ablukaya alınan binada 2 saat boyunca arama yapıldı. Baskının ardından Batman İl Eş Başkanları Ömer Kulpu ve Fatma Ablay gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman il binasına polisler tarafından baskın düzenlendi. Ablukaya alınan binada arama yapıldı. Baskına ve yaklaşık 2 saat süren aramaya, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin parti binası dışından görüldüğü iddiası gerekçe olarak gösterildi.

Aramalar esnasında parti binasında HDP Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Dr. Nejdet İpekyüz ve avukatlar bulundu. Aramaların devam ettiği sırada bina ve çevresi de polis ablukasına alındı. Partililer ve parti yöneticileri il binası önüne gelerek bekleyişlerini sürdürürken, polisin dışarıda bekleyen partililere "fiziki mesafe" kuralını hatırlatması dikkat çekti.

Polisin binada bulunan tüm dijital materyallere el koyduğu belirtildi. Aramalar sona ererken, Batman İl Eş Başkanları Ömer Kulpu ve Fatma Ablay'ın gözaltına alındığı öğrenildi. (MA)