Ayasofya'da Fetih Suresi okundu

İstanbul'u fethinin 567. yılı kapsamında düzenlenen etkinlikte, Ayasofya'da Fetih Suresi okundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın koordinesinde gün boyu devam eden İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ayasofya'da bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, Osmanlı İmparatorluğu'nun 7. Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederken gemileri karadan yürüttüğü rotaların üzerinden geçip Ayasofya'ya ulaşan drone ile çekilen kayıtların gösterimiyle başladı.

Etkinlik kapsamında Ayasofya'nın içinde önce Fetih Suresi, daha sonra fetih duası okundu. Duaya Cumhurbaşkanı Erdoğan da eşlik etti.

Foto: Mustafa Kamacı - Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle yaptığı konuşmada, "Rabb'imden bu millete nice fetihler, nice zaferler, nice rızasına uygun başarılar nasip etmesini diliyorum. Fethin yadigarı Ayasofya'yı bu anlamlı günde mahzun bırakmayan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Fethin 567. yıl dönümünün Fatih'in emaneti Ayasofya'da Fetih Suresi okunmak ve dualar edilmek suretiyle yad edilmesi çok önemli" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından, Ayasofya'nın önüne kurulan bir platformda İstanbul'un fethi temalı gösteri yapıldı. (AA)