Polislerin terfi yönetmeliği değişti

İkinci sınıf emniyet müdürlerinin terfi için zorunlu en az bekleme süresi bir yıldan iki yıla çıkarıldı. 4. sınıf emniyet müdürü rütbesine terfi için her personel, en fazla 5 defa sınavlara katılabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Rütbe Terfileri ve Değerlendirme Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı. Polis amirlerinin üst rütbeye terfisinin, Merkez veya Yüksek Değerlendirme Kurulunda görüşülebilmesi için aranan şartlarda da değişiklik yapıldı.

Yönetmeliğe göre, 2. sınıf emniyet müdürlerinin terfi için zorunlu en az bekleme süresi bir yıldan 2 yıla çıkarıldı.

Buna göre, 4. sınıf emniyet müdürü rütbesine terfi için "bu Yönetmeliğe uygun olarak yapılacak yazılı ve sözlü sınavlar ile Polis Akademisi Başkanlığınca düzenlenecek yöneticilik eğitiminde başarılı olunması" şartları getirildi.

4. sınıf emniyet müdürlüğünden 3. sınıf emniyet müdürlüğüne ve 3. sınıf emniyet müdürlüğünden 2. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi edilebilmesinde "zorunlu ikinci bölge hizmetinin en az bir kez yapılmış veya birinci bölgede geçici görevli olmamak kaydıyla halen bu bölge hizmetinin ifa ediliyor olması" şartı aranacak.

KADROSUZLUKTAN EMEKLİYE...

Merkez Değerlendirme Kurulu'nun görev tanımı, "üst rütbeye yükselmek için Kurul gündemine alınan komiser yardımcısı, komiser ve başkomiserlerin liyakat koşullarını belirlemek ve hizmet ihtiyacına göre her yıl Yüksek Değerlendirme Kurulunca tespit edilecek olan üst rütbedeki kadro miktarına göre terfilerini önermek" olarak değiştirildi.

Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun görevlerinde de değişikliğe gidildi. Kurul, bulundukları rütbedeki azami görev süresini dolduran emniyet amiri ve üstü rütbelerdeki personelden, hizmet ihtiyacı nedeniyle kadrosuzluktan emekliye sevk edilmesi uygun görülmeyen personelin 2 yıl süreyle göreve devam etmesini teklif edecek.

Aynı zamanda Kurul, bu personelden, hizmet ihtiyacı nedeniyle kadrosuzluktan emekliye sevk edilmesi uygun görülenlere ilişkin de teklifte bulunacak.

(ANKARA-AA)

Etiketler polis yönetmelik terfi