İstanbul'da kilise haçını kıran kişi gözaltına alındı

Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin haçını kırılmasıyla ilgili soruşturmada, kamera görüntülerinden tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin, daha önce çok sayıda suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin haçını kıran ve kilisenin önündeki kaldırıma attığı iddia edilen bir şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne ait haçın kırılıp kilise önündeki kaldırıma atıldığının ihbarının yapıldığı, bu ihbar sonucunda "ibadethanelere zarar verme" suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada temin edilen kamera görüntüleri üzerinden eylemi gerçekleştirdiği belirtilen şüpheli M.S.’nin bugün gözaltına alındığı ve "soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken tüm işlemlerin titizlikle sürdüğü" ifade edildi.

ŞÜPHELİNİN ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI VAR

Şüphelinin ilk alınan ifadesinde kilisedeki haçı kırmasının "planlı bir şey olmadığını, bir anlık sinirlenerek bu suçu işlediğini" beyan ettiği ve yine şüpheli hakkında yapılan sorguda çok sayıda suç kaydının olduğu ortaya çıktı.

Şüphelinin, "tehdit", "başkasına ait kimlik bilgilerini kullanma", "hakaret", "6136 sayılı kanuna muhalefet (Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun)", "hırsızlık" ve "mala zarar verme" suçlarından kaydının olduğu öğrenildi. (İSTANBUL/AA)

Saldırılar sürüyor: Kuzguncuk Kilisesi'nin haçı söküldüSaldırılar sürüyor: Kuzguncuk Kilisesi'nin haçı söküldü

AK Parti’den kiliseye saldırı için kınamaAK Parti’den kiliseye saldırı için kınama