Emin Paşa sakinleri: Karantinada ihtiyaçlarımız karşılanmıyor

Karantina altında tutulan Emin Paşa Mahallesi sakinleri temel ihtiyaçları karşılamak noktasında sıkıntı yaşadıklarını söylerken, muhtar herkesi memnun etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Günde üç kez ekmek dağıtılıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’ın Edremit İlçesine bağlı Emin Paşa Mahallesi 10 gündür karantina altında tutuluyor. İstanbul’dan gelen bir mahalle sakininden bulaşan virüs sonrasında mahalledeki üç sokak karantina altına alındı. Mahalele sakinleri, karantina sürecinde ihtiyaçlarını karşılayamamaktan şikayetçi. Mahalle muhtarı Raif Çiçek ise bazı eksiklikler yaşansa da temel ihtiyaçların karşılandığını söylüyor.

Edremit İlçesine bağlı Emin Paşa Mahallesinde bulunan Sağlık 1, Sağlık 2, Çıkmaz ve Dedeoğlu sokakları karantina nedeniyle giriş ve çıkışlara kapatılmış durumda. İstanbul’dan dönen bir kişinin virüs bulaştırmasının ardından mahallede 7 kişinin korona virüsü testi pozitif çıktı. Tedavi altına alınan bu kişilerden dördü taburcu olurken, iyileşen üç kişinin de kısa sürede taburcu olacağı öğrenildi.

MAHALLELİ: ARAYAN, SORAN OLMADI

Mahalle sakinlerinin ise endişeli bekleyişi sürüyor. 19 Mayıs’tan bu yana karantina altında tutulan sokak sakinleri kendilerine herhangi bir yetkilinin uğramadığını ve ihtiyaçlarının karşılanmadığını söylüyor. ‘Bugüne kadar herhangi bir aileye maddi ve manevi bir ihtiyacınız var mı?’ diye sorulmadığını ifade eden mahalle sakinleri, Vefa Grubu'nu aramalarına rağmen yine de sonuç alamadıklarını belirtiyorlar.

MUHTAR: TALEPLER İNCELENİYOR

Emin Paşa Mahalle Muhtarı Raif Çiçek ise sosyal yardımlaşma, Vefa ve Kızılay’ın mahallede ihtiyaçları tedarik ettiğini belirtti. Söz konusu yardımların kurulda incelendiğini ve alınan kararlar sonucunda dağıtıldığını analtan Çiçek, şu açıklamayı yaptı: “Karantina süresi boyunca söz konusu sokaklara ve tüm mahalleye günde üç defa ekmek dağıtımı yapılmıştır. Şu anda bazı eksiklikler yaşansa da yüzde 90 oranında tüm zaruri ihtiyaçlar karşılanmaktadır. Herkesi tam anlamıyla memnun etmek maalesef mümkün olmuyor. Yetkililer sık sık gelip yurttaşlarla görüşüyor. 35 bin kişilik mahallemizde 7 kişinin testi pozitif çıktı. Dördü taburcu oldu, üçü de kısa sürede taburcu olacak. Yurttaşlarımıza yardım etmek sosyal devletin görevidir. Ancak valilik bünyesinde Hıfzıssıhha kurulumuz var. Onların kararı olmadan bazı şeyleri yapmak mümkün değil. Umarım var olan eksikliklerimizi de kısa sürede gidereceğiz.”

(DUVAR)