Okan Üniversitesi Meclis gündeminde

Korona virüsü gerekçesiyle yapılan uygulamalar Meclis gündemine taşındı: Haberiniz var mı?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünü gerekçe göstererek emekli profesörleri izne çıkartan ve araştırma görevlilerine daha düşük maaş teklif ederek kadro değişikliği isteyen Okan Üniversitesi'nin bu uygulamaları Meclis gündemine taşındı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na önerge verdi. Gergerlioğlu, "Eğer akademik personel için yeterli bütçe ayrılmış ise İstanbul Okan Üniversitesi akademik kadrosunu neden ücretsiz izne çıkarmak istemektedir?" sorusunu sordu.

İKİ BAKANLIĞA SORU: HABERİNİZ VAR MI?

Vakıf üniversitesi statüsünde olan Okan Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde resmi yazı belirtmeksizin dekanlıklar aracılığıyla araştırma görevlilerinden önce 1 yıllık ücretsiz izne çıkmalarını istedi. Ancak araştırma görevlileri bu duruma tepki gösterince üniversite, bu sefer başka bir teklifle geldi.

Yine dekanlıklar aracılığıyla araştırma görevlilerine, başka bir kadrodaki pozisyon önerdi. Bu pozisyonda da almış oldukları mevcut maaşın yarısından az bir ücret teklif edildi. Ayrıca emekli profesörler de ücretsiz izne gönderildi. Duruma sosyal medyadan tepki gösteren Prof. Levent Sevgi'ye ise disiplin soruşturması açıldı.

'BU ÜNİVERSİTEYE NE KADAR BÜTÇE AYRILDI?'

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu üniversitedeki bu uygulamaları iki bakanlığa sordu. Milli Eğitim ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlarına yönelik önergede Gergerliooğlu, "Sizin bu uygulamadan haberiniz var mı" diye sordu. Gergerlioğlu, önergesinde üniversitedeki uygulamaları ve mobbing iddialarını sorduğu önergesinde, "İstanbul Okan Üniversitesi’nin bünyesinde çalışan araştırma görevlilerine kadro değişikliği yapıp maaşlarını yarı oranda düşürmek istediği iddiaları doğru mudur? İstanbul Okan Üniversitesi’nin bünyesinde çalışan araştırma görevlilerine kadro değişikliği ile araştırma görevlilerinin hiçbir bilimsel çalışma yapamayacağı iddiası doğru mudur? Hükümetiniz tarafından bir vakıf üniversitesi olan İstanbul Okan Üniversitesi’ne ne kadar bütçe ayrılmıştır? Eğer akademik personel için yeterli bütçe ayrılmış ise İstanbul Okan Üniversitesi akademik kadrosunu neden ücretsiz izne çıkarmak istemektedir? Bakanlığınıza İstanbul Okan Üniversitesi ile ilgili daha önce kaç şikayet yapılmıştır? Bu şikayetler akabinde ne gibi işlemler yapılmıştır? Son 5 yılda ülkemizde bulunan kaç vakıf üniversitesi ile ilgili Bakanlığınıza şikayette bulunulmuştur? Son 5 yılda ülkemizde bulunan kaç vakıf üniversitesi Bakanlığınız tarafından denetlenmiştir?" dedi.

Gergerlioğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na da iddiaların araştırılması için yetkililerden bilgi talep edilmesi için başvurdu. (HABER MERKEZİ)

Okan Üniversitesi emekli profesörleri ücretsiz izne çıkarttıOkan Üniversitesi emekli profesörleri ücretsiz izne çıkarttı