Kuryeye polis şiddeti: Ben öyle karar verdim

Bir polisin kuryeye sokakta hakaret edip şiddet uyguladığına dair görüntüler ortaya çıktı. İstanbul'un Kadıköy ilçesinde çekildiği belirtilen görüntüde polis, "Bana vurman doğru mu" diyen kuryeye "Doğru, ben ona karar verdiğim için doğru" diye yanıt veriyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çorlu'da evinin bahçesinde oturanların polis tarafından darp edildiğine ilişkin videodan sonra benzer bir görüntü daha ortaya çıktı. Görüntüde polis, bir kuryeye şiddet uyguluyor.

Artı Tv'nin yayınladığı ve Kadıköy'de çekildiği iddia edilen görüntülere göre polisin kuryeyi önce küfrediyor, ardından da vuruyor. Videodaki diyalog şöyle:

Polis: Motorunu kitliyorum bak, Y.... Adama artistlik yapma.

Kurye: Ben artistlik yapmadım abi. Senin bana vurman doğru mu?

Polis: Doğru, ben ona karar verdiğim için doğru. Yürü git, cevap da vermeyeceksin.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, motosikletli kuryeyle tartışan polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildiğini duyurdu. Açıklamada 19 Mayıs'ta meydana gelen olaya karışan polis memurunun açığa alındığı, olayın ayrıntılarının soruşturulması amacıyla müfettiş talep edilerek gerekli idari işlemlere başlandığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Çorlu'da polis şiddeti kameraya yansıdıÇorlu'da polis şiddeti kameraya yansıdı