Soylu'dan 'Çav Bella' mesajı: Onu buluruz caminin dibinde ezan dinletiriz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'deki bazı camilerin ses sistemine sızılarak 'Çav Bella' şarkısının çalınmasıyla ilgili şöyle dedi: "Biz birçok şeyin hakkından geldik, bunun da hakkından geliriz; buluruz yani. Buluruz ona da caminin dibinde ezanı dinletiriz." Soylu'nun ezanı ceza aracı olarak göstermesine CHP'li Canan Kaftancıoğlu, "Ezanı cezalandırma aracı olarak kullanıp asıl saygısızlığı kendilerinin yaptıklarını görmeyecek kadar da kör cahiller" diye eleştirdi. DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu da "Ezan müjdedir, davettir… Kimsenin ne oyuncağıdır ne de bir cezadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Mamak Belediyesi'nin düzenlediği 'Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri' programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de cami hoparlöründen Çav Bella şarkısının çalınmasına tepki gösterdi. Olayı 'ahlaksızlık' ve 'inançsızlık' olarak niteleyen Soylu, "Böyle bir dine karşıtlık beklenmez. Bu Ramazan ayında milletin bu konudaki düşüncelerine inaçlarına saldırı beklenmez. Ama biz birçok şeyin hakkından geldik bunun da hakkından geliriz buluruz yani. Buluruz ona da caminin dibinde ezanı dinletiriz" dedi.

Soylu, ses sistemine Endüstri Meslek Lisesi birinci sınıfında okuyan bir öğrencinin bile sızabileceğini söyleyerek bu yüzden faili bulmanın çok kolay olmadığını belirtti.

Soylu'nun ezan dinletmeyi bir ceza olarak göstermesine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile AK Parti'den isitfa edip DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevine gelen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu tepki gösterdi.

Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Süleyman Soylu'yu  "Aman tek ayak üstünde dinletmeyi atlamayın sakın! Hukukun üstünlüğünden, üstünlerin hukukuna oradan da hukuku yok ederek guguk sistemine geçiş uygulamalı ders:1 Ezanı cezalandırma aracı olarak kullanıp asıl saygısızlığı kendilerinin yaptıklarını görmeyecek kadar da kör cahiller" diyerek eleştirdi.

Mustafa Yeneroğlu, ise şöyle dedi: "Ezan müjdedir, davettir… Kimsenin ne oyuncağıdır ne de bir cezadır! Tüm değerlerimizi araçsallaştıranların ezanı da ceza aracı olarak görmesi şaşırtmamaktadır elbette… Baskılarınıza ve propagandanıza ezanımızı alet etmeyin bari. Hukuktan nasiplenmediğinizi biliyoruz zaten."

İzmir’de camilerden Çav Bella marşı çalındıİzmir’de camilerden Çav Bella marşı çalındı

İzmir'de bazı camilerde 'Yuh Yuh' çalındıİzmir'de bazı camilerde 'Yuh Yuh' çalındı

Erdoğan: Bunların hayallerinde camilerden ezan sesi yerine başka bir ses duymak vardırErdoğan: Bunların hayallerinde camilerden ezan sesi yerine başka bir ses duymak vardır

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: AlçaklıkKılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Alçaklık

Camide Çav Bella çalınmasını övenlere de soruşturma açıldıCamide Çav Bella çalınmasını övenlere de soruşturma açıldı