72 şikayet, 43 mağdur, sayısız tehdit, sıfır önlem

Kadınların sosyal medya hesaplarını ele geçirerek cinsel saldırıdan şantaj ve tehdite kadar pek çok suç işlediği iddia edilen Burak Özdemir hakkında bugüne kadar 72 kez şikayette bulunuldu. 43 kadının mağdur edildiği tespit edildi. Mağdurlardan birinin avukatı olan Deniz Çelikkaya da 9 aydır tehdit edildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Çelikkaya, Burak Özdemir'in "Sen Türkiye’deki mahkemeleri dört dörtlük sanıyorsun. Hakimlerin yarısından çoğu yeni hakim biliyor musun?" sözlerinin duyulduğu ses kaydını da mahkemeye sunmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Mersin’de yaşayan Burak Özdemir, iddiaya göre en az 43 kadının Facebook ve Instagram hesaplarını ele geçirdi. Kadınları görüntülü arayarak soyunmaya zorladığı, zorla elde ettiği görüntülerle şantaj yaptığı ve cinsel saldırıda bulunduğu ileri sürüldü. İstediğini yapmayanları ise ölümle tehdit etti. Tehdit ve tacizlerini 3 yıldır sürdürdüğü iddia edilen Burak Özdemir hakkında farklı dönemlere ait 72 şikayet bulunuyor. Bu şikayetlerin bir çoğunda delil yetersizliği sebebiyle takipsizlik kararı verildi. Özdemir, tehdit listesine, suçu hangi yollarla işlediğini araştıran bir avukatı da ekledi. Israrlı takip mağdurlarından M. S.’nin avukatı Serhat Deniz Çelikkaya 9 aydır, şüpheli şahsın tehditlerine maruz kaldığını söyledi. Çelikkaya, en son bir hafta önce İzmir’deki bir kadının, Özdemir hakkında suç duyurusunda bulunulduğuna dikkat çekiyor ve “Suç işlemeye devam ediyor ama elini kolunu sallayarak dolaşıyor” diyor.

Hakkında en za 72 suç duyurusu bulunan şüpheli Burak Özdemir, Mersin’de ikamet ediyor. Hesaplarını ele geçirdiği kadınlara kendisini 'Eski asker' olarak tanıtıyor ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrıldığını söylüyor. Kimi zaman da güven kazabilmek için karşısındaki kişinin statüsüne göre mesleğini güncelliyor. Avukat Çelikkaya, “Sonraki kurbanı doktorsa kendini doktor olarak tanıtıyor” diye konuşuyor. Özdemir, adli mercilere ise “İşsizim” diyor.

İddialara göre şüpheli Burak Özdemir, önce sosyal medya üzerinden seçtiği 'kurban'ın Facebook ya da Instagram şifresini ele geçiriyor. Sonra, ele geçirdiği bu hesapla 'arkadaş' olan başka kadınların profilini görüntülüyor ve onlara sohbet başlatmak için şu mesajı gönderiyor. “Canım senden hoşlanan biri var da uzun zamandır seni takip etmiş falan, beklemiş falan, görevlerinden dolayı karşına çıkamadığı için ve kendisi sosyal medya kullanmadığı için benden rica etti kusura bakma.”

Sohbeti bu mesajlaşmayla başlattıktan sonra Facebook Messenger uygulaması üzerinden kadınları sesli olarak arıyor. Bu aramanın öncesinde mağdurların ev adreslerini ve aile bireylerinin telefon numaralarını ele geçiriyor. Görüntülü arama sırasında bu bilgilerle kadınları tehdit ediyor ve sosyal medya hesabının şifresini vermeye zorluyor. İstediğini yapmayanları “Senin kimlerle yatıp kalktığına dair videoları babana göndereceğim” diye tehdit ediyor. Ele geçirdiği her bir sosyal medya hesabı üzerinden bir sonraki mağdura ulaşıyor. Kadınları görüntülü arayarak soyunmaya zorluyor. Kabul etmeyenleri ölümle tehdit ediyor. Kadınlardan bazılarının görüntülerini kaydediyor. Mağdurların ifadesine göre bu görüntüler üzerinden kadınları kendisi ile buluşmaya zorluyor ve cinsel saldırıda bulunuyor. Bununla beraber bu görüntülerle şantaj yaparak para istiyor.

AVUKATI 9 AYDIR ÖLÜMLE TEHDİT EDİYOR

Israrlı takip mağdurlarından M.S.’nin Muğla Ortaca’da görülen davasını İzmir Barosu avukatlarından Serhat Deniz Çelikkaya takip ediyor. Burak Özdemir, avukat Çelikkaya’yı da 9 aydır ölümle tehdit ediyor. Çelikkaya, çok sayıda kadını mağdur eden bir durumla karşı karşıya kalındığını belirtiyor ve şüpheli kişinin uygulamadaki boşluklardan faydalanarak hukuk sistemini kendi lehine kullandığını ifade ediyor.

Serhat Deniz Çelikkaya.

Davanın basına yansımasıyla tehditlerini artıran Burak Özdemir, yaşadığı şehre gelip avukat Çelikkaya’yı bulacağını söylüyor ve telefonla arayıp “Sen bittin, senin ailen yok mu, valiliğe gidiyorum şimdi, İzmir’e geleceğim. Ailem her yerde seni arıyor” ifadelerini kullanıyor. Bununla beraber Deniz Çelikkaya adına açtığı hesaplar üzerinden rastgele seçtiği kişilere küfür ve hakaret dolu mesajlar gönderiyor. Mesajlara Deniz Çelikkaya’nın numarasını yazıyor ve ‘Beni ara’ diye ekliyor.

‘TÜRKİYE’DEKİ MAHKEMELER DÖRT DÖRTLÜK SANIYORSUN’

Burak Özdemir hakkında Mersin, İzmir, Konya, İstanbul, Samsun, Antalya ve Muğla gibi çok farklı illerden yapılan 70’in üzerinde suç duyurusu bulunuyor. Özdemir, kendisi hakkında dava açan kadınlara ulaşıyor ve önceden aldığı takipsizlik kararlarını anlatıyor. Kendinden emin bir şekilde tutuklanmayacağını söyleyip kadınları davadan vazgeçirmeye çalışıyor.

Avukat Deniz Çelikkaya, şüpheli Burak Özdemir’in müvekkili M.S. için tanıklık yapacak olan S. G.’yi arayarak hukuk sistemiyle dalga geçen ifadeler kullandığını belirtiyor. Çelikkaya, söz konusu ifadelerin ses kaydını duruşmada mahkeme heyetine dinletmesine rağmen şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildiğini anlatıyor: Mahkemeye sunulan ses kayıtlarında Burak Özdemir’in şu sözleri yer alıyor: “Bak ben sana söyleyeyim mahkemede ceza yersem hemen tutuklanmıyorum, zaten bunu da biliyorum. Sen Türkiye’deki mahkemeleri dört dörtlük sanıyorsun. Türkiye’deki mahkemeleri böyle çok önemli sanıyorsun. Hakimlerin yarısından çoğu yeni hakim biliyor musun?”

‘SEHTE BELGE ÜRETİP MAĞDURLARDAN ŞİKAYETÇİ OLUYOR’

Burak Özdemir, şikayet edileceğine ya da bir mağdurun başka bir mağdurun davasında tanıklık yapacağına dair bir işaret gördüğünde sahte belge üretiyor ve kendisine iftira attıkları gerekçesiyle mağdurlardan önce davranarak kendisi şikayetçi oluyor. Avukat Deniz Çelikkaya’nın aktardığına göre, Özdemir'e ait 20’ye yakın telefon hattı bulunuyor. Çelikkaya, “Tespit edebildiğimize göre bu kişinin ya bir telekomünikasyon dükkanı var ya da böyle bir dükkanı olan bir arkadaşı” diyor ve şüphelinin bu hatları nasıl kullandığını şöyle anlatıyor:

“Kendisinin fiilen kullandığı bir telefon numarasını, yine kendine ait olan bir başka telefona, iftira atacağı mağdurun veya tanığın adıyla kaydediyor. Sözde onların ağzından kendisine hakaret edip veya ‘Para verirsen şikayetçi olmam’ gibi mesajlar yazıp ekran görüntüsü alarak delil uydurup sahtecilik yapıyor. Bu şikayetinin hemen akabinde iftira attığı tanığı veya mağduru arayarak veya SMS, Whatsapp üzerinden iletişime geçerek onları şikayet ettiğini, eğer şikayetçi olmaz veya tanıklık yapmazlarsa kendi şikayetini geri çekeceğini söylüyor. Bu şekilde şantaj yaparak yargılamada gerçeğin ortaya çıkmasını engelliyor.”

‘BİR HAKİMİ, SAVCIYI TEHDİT ETSEYDİ ÇOKTAN TUTUKLANMIŞTI’

Şüphelinin işlediği suçları ve suç işleme yöntemlerini ortaya çıkardığı için tehdit edilen avukat Çelikkaya, mahkeme heyetine sürecin başından beri olayın münferit olmadığını ve şüphelinin çok sayıda kadını sistemli bir şekilde takip ve tehdit ettiğini anlatmaya çalışsa da şimdiye kadar bir sonuç alamamış. Yargılamanın, şüpheli hakkında açılan başka davaları ve mahkumiyet kararlarını dikkate alarak yapılması gerektiğini söyleyen Çelikkaya, şöyle konuşuyor:

“Bir hukukçuyu aylardır tehdit eden kişi hakkında hiçbir işlem yapılmaması kişilerin hak arama hürriyetine de zarar veriyor. Hakim ve savcılarda inanılmaz bir kayıtsızlık var. Mesela beni ölümle tehdit ettiğini söylüyorum, savcı diyor ki ‘İzmir’e gelirse bakarız.’ Bir hakime veya savcıya bu yapılsa bu kişi çoktan tutuklanmıştı.”