Adana'da okullardan dezenfektan parası istenmesi Meclis gündeminde

Adana'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullara gönderilen sensörlü dezenfektan cihazlarının bedelinin okul yönetimlerinden istemesi Meclis gündemine taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Türkiye'nin değişik yerlerinde bu uygulamanın yapıldığını biliyoruz. Milli eğitimi idare edemeyenler bu ülkenin hiçbir sorununu çözemez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Yardımcısı Yıldırım Kaya, Adana'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullara gönderilen otomatik dezenfektan cihazlarının bedelinin okul yönetimlerinden istenmesini Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Yıldırım Kaya, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin okul idarelerine gönderdikleri mesaj ile otomatik sensörlü dezenfektan cihazlarının fatura bedelinin ivedi bir şekilde, verilen IBAN numarasına yatırılmasının talep edildiğini söyledi.

Kaya şöyle konuştu:

"Adalet ve Kalkınma Partisi 18 yıllık iktidarında her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yanlış üzerine yanlışlar yapmaya devam ediyor. Korona virüsü sürecinde sınavların ileri bir tarihte yapılmasını çocuklarımız açısından, sağlık açısından, eğitim öğretim açısından bir zorunluluk olduğunu defalarca anlattık. Ama ne yazık ki Bilim Kurulu'nun kararına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı ve saray hükümeti, YKS ve LGS sınavlarını ısrarla Haziran ayında yapmayı kararlaştırdı. Ancak olayın aslı şu; okullara otomatik sensörlü dezenfektan makinası gönderiliyor. Özellikle Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlerine yazı yazarak IBAN numarası gönderiyor. Diyor ki 'Okulunuzun ihtiyacını karşılayacak dezenfektan ürününü gönderiyoruz parayı gönderin'.

Türkiye'nin değişik yerlerinde bu uygulamanın yapıldığını biliyoruz. İkinci bir önemli husus çocukları sınava maske ile sokacaklar ama maskenin getireceği zararlar bir yana bir de maske temininde tıpkı saray hükümetinin beceremediği gibi şimdi okul idarelerinin de maske temininde zorlandığını görüyoruz. Okul yöneticilerinden bizi arayanlar belediyelerden bunu temin yoluna gitmek istedikleri söylüyorlar. Tamam her türlü yardımı belediyelerimiz yapsın. Ancak biliyor musunuz belediyelerimize 'siz maske dağıttınız' diye soruşturma açılıyor, inceleme yapılıyor. Milli eğitimi idare edemeyenler bu ülkenin hiçbir sorununu çözemez."

NE OLMUŞTU? 

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullara dağıtılmak üzere her birinin maliyeti 1.675 TL olan 500 adet otomatik sensörlü dezenfektan cihazı sipariş etti. Okul müdürlerine gönderilen mesajda cihaz paralarının okulların bütçesinden ödenmesi istendi. Uygulamayı doğrulayan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, cihazların en azından merkezi sınavlarda kullanılacağını ve cihaz almanın zorunlu olmadığını söyleyerek uygulamayı savundu. Eğitim Sen MYK üyesi İsmail Sağdıç ise paranın okul bütçelerinden toplanılacak olmasının aslında velilerden karşılanacağı anlamına geldiğine dikkat çekerek “Hükümet okullara birer tane cihaz için kaynak ayıramıyorsa sıkıntı büyüktür” dedi. (HABER MERKEZİ/ANKA)