Bildirici'den RTÜK Başkanı'na yanıt: Hırsını alamamış

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, iktidara yönelik yorumlar nedeniyle birçok programa ceza verilirken, canlı yayında ölüm tehditleri yapılmasına ceza verilmemesi üzerine gelen eleştirileri Faruk Bildirici'nin kurul üyeliğinin düşürülmüş olmasına bağladı. Bildirici: RTÜK'ten hukuksuz biçimde beni attırdı ama belli ki hala hırsını alamamış. Yazık.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Canlı yayında ölüm listesinden bahsedilmesine ceza vermeye gerek olmadığını söyleyerek bir kez daha tepki toplayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, eleştirilerin asıl sebebinin Faruk Bildirici'nin kurul üyeliğinin düşürülmesi olduğunu öne sürdü. Bildirici ise "Belli ki hala hırsını alamamış" dedi.

RTÜK Başkanı Şahin, Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu'na yaptığı açıklamada Bildirici'yi kast ederek şöyle dedi:

"Özellikle şahsıma ve kurumumuza yönelik acımasız eleştirilerin asıl sebebinin bir siyasi parti kontenjanından seçilen bir üyenin (F. B.) kanun tanımaz, hukuk dışı bozguncu tavırları davranışları sebebiyle RTÜK üyeliğinin düşürülmesi. Ondan sonra belli bir kesimin adeta kan davası güder gibi şahsımı ve RTÜK’ü hedef aldığı aşikâr. Son olarak şunu söyleyebilirim ki asla cezayı öncelemedik. Fakat kanunumuz gereği ihlalde bulunanlara ve ihlalde ısrar edenlere müeyyide uygulamaktan da, lisans iptalleri vermekten de geri durmayız."

CHP kontenjanından üst kurul üyesi olan Faruk Bildirici, RTÜK tarihinde ilk kez gerçekleşen bir kararla, 31 Ekim 2019'da üyelikten düşürülmüştü. Bildirici, Şahin'in sözleri üzerine sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Bu şahsiyet son günlerde kendini ne de güzel sergiliyor! RTÜK'te karşı çıktığım zihniyet buydu, hiçbir taviz vermeden mücadele ettim. RTÜK'ten hukuksuz biçimde beni attırdı ama belli ki hala hırsını alamamış. Yazık.." (HABER MERKEZİ)