Prof. Kadıoğlu: 65 yaş üstü, güneşi mi engelleyecek?

65 yaş ve üzeri kişiler için sokağa çıkma kısıtlamasının belirli bir süre kaldırılacağı pazar günü sıcaklıklar mevsim normallerinin 9-13 derece üzerinde olacak. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasına izin verilecekse sabah 08.00 ile 11.00 arası olabilir ya da akşam 16.00 ile 20.00 saatleri arasına çekmek lazım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle bu hafta sonu ve 18-19 Mayıs'da uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üzerinde olacak. Geçen pazar günü 65 yaş üstü kişilere 11.00-15.00 saatleri arasında verilen sokağa çıkma serbestliğinin bu pazar da uygulanacak olması güneşin olası yan etkilerini gündeme getirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Mikdat Kadıoğlu, 65 yaş üstü kişilerin bu hafta sonu sokağa çıkış saatlerinin değiştirilmesini önerdi. RS FM'e açıklama yapan Kadıoğlu, “Önlem alın çıkın deniyor, ne önlemi alınabilir? Güneşi mi engelleyecekler? Çıkış saati öğle sonrasına alınabilir” dedi.

Kuzey Afrika sıcakları geliyorKuzey Afrika sıcakları geliyor

İZMİR 39, İSTANBUL 30 DERECE

"Güneşin en dik geldiği saatlerde 65 yaş üstünü dışarıya çıkarmamak Bilim Kurulu’nun aklına gelmemiş galiba" diye soran Kadıoğlu, "Bu hafta sonu sıcaklıklar 9 ile 13 derece arası mevsim normallerinin üzerine çıkacak. İzmir pazar günü 39 derece olacak, İstanbul biraz daha insaflı 30 derece. Böyle bir durumda 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasına izin verilecekse sabah 08.00 ile 11.00 arası olabilir ya da akşam 16.00 ile 20.00 saatleri arasına çekmek lazım. İkiye de bölebilirler. Sokağa çıkma yasağı olmayan insanlar sıcaktan kaçmak için AVM gibi klimalı yerleri tercih etmemeliler, çok tehlikeli. Koronanın sevdiği yer orası. Güneş dik iken şapkasız çıkmasınlar. Ramazandayız, sıvı tüketemiyoruz. Böyle havalarda yavaş, sulu ve gölgeli bir yaşam biçimi önemlidir. Gölgeni görmüyorsan gölgeye kaç" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde hava sıcaklığının yüksek seyrettiği bugün 15-20 yaş arası da 11.00-15.00 saatlerinde, yürüyüş mesafesiyle sınırlı olmak üzere dışarı çıkabilecek. (HABER MERKEZİ)

Etiketler sıcak sokak yaşlı