Noyan’ın katıldığı program RTÜK'te görüşülmedi

RTÜK üyesi İlhan Taşçı'nın, Sevda Noyan'ın katıldığı programda kullandığı ifadelerin üst kurul gündemine taşınması için verdiği dilekçenin ardından yapılan toplantıya, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, mazeret bildirerek katılmadı. Şahin'in katılmadığı toplantıda Noyan'ın sözleri toplantıda gündeme getirilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) CHP'li üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in bugün gerçekleştirilen toplantıya mazaret bildirerek katılmadığını ve Sevda Noyan‘ın katıldığı programın toplantıda hiç gündeme getirilmediğini açıkladı.

Ülke TV’de Esra Elönü‘nün sunduğu “Arafta Sorular” programında konuk olan Sevda Noyan, “15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür yani. Onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda maddi ve manevi olarak. Biz liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede yani. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hâlâ sitede böyle var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” ifadelerini kullanmıştı.

Noyan'ın sözleri büyük tepki toplamış ve RTÜK'ün CHP'li üyesi Taşçı, RTÜK Başkanlığı’na dilekçe vererek yayın hakkında “derhal” değerlendirme raporu düzenlenmesini talep etmiş, ilk üst kurul gündemine de konunun alınmasını istemişti. Ancak bu olayların ardından gerçekleştirilen ilk toplantıya RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin katılmadı.

İlhan Taşcı, Şahin’in toplantıya mazaret bildirerek katılmadığını söyledi. Taşçı, başkansız gerçekleştirilen toplantıda Sevda Noyan’ın gündeme getirilmediğini ve görüşülmediğini belirtti.

Taşçı’nın konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 'mazeret' bildirerek bugünkü olağan Üst Kurul toplantısına katılmadı. 'Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür' diyen Sevda Noyan’ın katıldığı program, Üst Kurul gündemine getirilmedi ve görüşülmedi." (HABER MERKEZİ)