İbrahim Gökçek'in ölümüne üzülen hakim görevden uzaklaştırıldı

Twitter hesabında, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ölümüne üzüntüsünü paylaşan İzmir Karşıyaka Hakimi ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan görevden uzaklaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ölüm orucunda vefat eden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ardından Twitter hesabından "İbrahim artık yok. Sözcükler anlamını yitirdi. Yaşatamadık!", "Ölüm adın kalleş olsun" diye mesaj atan İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) inceleme başlatmıştı.

Ayşe Sarısu Pehlivan: Gökçek'in yaşam hakkını savunmaktan doğal ne olabilir!Ayşe Sarısu Pehlivan: Gökçek'in yaşam hakkını savunmaktan doğal ne olabilir!

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre aynı zamanda Yargıçlar Sendikası Başkanı olan Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında 3 ay görevden uzaklaştırma kararı verildi.

.

Ayşe Sarusu Pehlivan hakkında çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada "Bir anne, bir kadın dahası bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına, Allaha havale ediyorum. Ölüler kendini savunamaz. Vatan ve millet sevgisi kimsenin tekelinde değildir" demişti.

'SON DERECE SIKINTILI BİR SÜRECE SOKULDUM'

Pehlivan bugün yaptığı açıklamada, kendisi üzerinden sendikaya zarar verilmeye çalışıldığını ifade ederek “Son derece sıkıntılı bir sürece sokuldum. Bu benim sorunum olmaktan çıktı. Benim üzerimden yürüyor ama benim dışında da birçok kişiyi ilgilendirecek” dedi.

Pehlivan hukuki açıdan artık hiçbir şeyin öngörülemediğini vurgulayarak, "Neyle karşılaşacağımı gerçekten bilemiyorum, toplumda neler yaşanıyor. Kim ne yapmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı. “Yargıya güven yitirilirse biz ülke olmaktan çıkarız” diyen Pehlivan, tamamen dibe vurmanın kimseye faydası olmayacağına dikkat çekerek, kendisi hakkındaki sürecin öngörülebilir kurallarla işlemesini istedi.

Paylaşımında yanlış anlaşılacak bir durum olmadığının altını çizen Pehlivan, kendisinin hedef gösterildiğini dile getirerek, "Yaşamı savunan bir mesajın yanlış anlaşılması mümkün mü? Yanlış anlayanların anlayışlarına bakmak gerek. Bir yerlere çekmek istiyorlarsa neden bu yapılıyor, insanların bunu sorgulaması lazım" diye konuştu.