İzmir Dayanışması: Nefret söylemini birlikte yenelim

İzmir Dayanışma Gönülleri BM Genel Sekreteri Guterres'in nefret söylemine karşı videosunu paylaşarak çağrı yaptı: "Hem salgını hem de nefret söylemini yenmek için mücadele devam etmemiz gerekiyor. Gelin dayanışmayı büyütelim."

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - BM Genel Sekreteri António Guterres, korona virüsü salgınıyla birlikte Türkiye gibi birçok ülkede görülen nefret söylemlerine karşı 8 Mayıs'ta bir video mesajı yayımladı. Covid-19 virüsünün kim olduğumuza, nerede yaşadığımıza, inancımıza ya da herhangi başka bir ayrıma bakmaksızın herkesi tehdit ettiğini vurgulayan Guterres, salgının nefret, zenofobi ve komplo teorilerinin yayılmasına da neden olduğunu söyledi.

Guterres’in video mesajını Türkçeye çeviren ve sosyal medya hesaplarında yayımlayan İzmir Dayanışma Gönüllüleri yaptığı açıklamada, “Bu salgın bize dayanışmanın gücü kadar zayıf yanlarımızı da gösterdi. Yaşlıları, göçmenleri, bize benzemeyenleri suçladığımız anlar oldu. Zor anlarda dayanışmak, bir olmak yerine nefret söylemini körüklemeye çalışanlar, dezavantajlı grupları suçlayanları gördük ve toplumca ayıpladık. Bu anlarda dayanışmanın önemi daha da iyi anlaşıldı. Salgın henüz bitmedi, önümüzdeki günlerde BM Genel Sekreteri’nin söylediği gibi hem salgını hem de nefret söylemini yenmek için mücadele devam etmemiz gerekiyor. Gelin dayanışmayı büyütelim” dedi. (DUVAR)