İstiklal Caddesi'nde maske takma zorunluluğu

Beyoğlu Kaymakamlığı İstanbul'un en kalabalık mekanlarından olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde maske takma zorunluluğu getirdi. Buralarda üç metre sosyal mesafe kuralı da uygulanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beyoğlu Kaymakamlığı, korona virüsü tedbirleri kapsamında Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi için yeni kararlar aldı. Buralara maske takma zorunluluğu ve üç metre sosyal mesafe kuralı getirildi.

Kaymakamlığın yaptığı açıklamada, "Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde bulunan tüm kişilerin maske takmasına, kişilerin arasında en az 3 metre sosyal mesafeyi koruyacak şekilde hareket edilmesine alınan bu tedbirlere uymayanlara 1593 sayılı Hıfzısıhha Kanununun 282 maddesi gereğince idari yaptırım uygulanmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca iki gün önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İstiklal Caddesi'ni işaret ederek, "Bugün iyi bir görüntü vermedi. Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye günlük korona virüsü tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım" demişti. (HABER MERKEZİ)

Bakan Koca'dan Eminönü paylaşımıBakan Koca'dan Eminönü paylaşımı