Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek defnedildi

Açlık grevine ara veren ancak durumu kötüye giderek vefat eden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek bu sabah Kayseri'de defnedildi. Gökçek'in cenazesinin Kayseri'ye uğurlanması öncesinde Gazi Mahallesi'nde yapılmak istenen yürüyüş engellendi. Grup Yorum üyeleri ve çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kayseri'de ülkücü bir grup yol keserek defni engellemeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Girdiği ölüm orucuna 323’üncü gününde ara vermesinin ardından kaldırıldığı hastanede önceki gün vefat eden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesi toprağa verildi. Gökçek'in cenazesinin memleketi Kayseri’ye gönderilmesi öncesinde Gazi Mahallesi polis ablukasına alındı. Toplananlara gaz atan polis, cemevine zorla girerek cenazeyi götürdü. Yol boyunca ve Kayseri'de taciz ve müdahalelerin yaşandığı cenaze bu sabah Halep Hoca Mezarlığı'nda defnedildi.

Gökçek’in naaşı dün hastane morgundan alınıp Gazi Cemevi’ne getirilmişti. Cenazesinin Kayseri’ye gönderilmesi öncesinde Gökçek için yürüyüş yapılmak istenmesi nedeniyle cemevinin etrafı polis tarafından sarıldı. Cemevinin her iki girişine TOMA konumlandırılırken, çevredeki yollar polisler tarafından tutuldu.

Giriş ve çıkışları kapatılan cemevine sabahın erken saatlerinde gelen küçük bir grubun ve basın mensuplarının dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Cemevine gelen İbrahim Gökçek'in anne ve babasına polisin girişte GBT incelemesi yapmak istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Tepkiler üzerine Gökçek’in anne ve babası GBT yapılmadan cemevine geçti.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Gazi Mahallesi'ne gelerek polis yetkilileri ile görüştü. Kaya, kısa bir yürüyüş yapılacağını belirterek, engellemenin kaldırılmasını istedi. Polis yetkilileri, dün yapılan anmada "sosyal mesafe korunmadığı" gerekçesiyle yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi.

Mahalle aralarında toplanıp cemevine girmek isteyenlere gaz bombaları atıldı. Halkın Hukuk Bürosu, Gökçek'in ailesinin ve Grup Yorum üyelerinin bulunduğu cemevine gaz atıldığını açıkladı.

GÖZALTINA ALINANLAR

Ardından polisler Gazi Cemevi içerisine girdi ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Halkın Hukuk Bürosu, cemevi morgunun kapısını kıran polislerin Gökçek’in cenazesini alıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla kaçırdığını açıkladı. Grup Yorum üyeleri, avukatlar Seda Şaraldı, Didem Baydar Ünsal ve Doğa İncesu ile Fırat Kıl, Dilan Ekin, Sevda Kurban, Beyhan Gün, Baki Can Işık, Rıdvan Akbaş ve Bahar Ertürk'ün Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü açıkladı. Halkın Hukuk Bürosu sosyal medyadan, "Gazi karakolundaki 2'si çocuk toplam 26 kişiye sosyal mesafe kuralı ihlalinden dolayı 1000'er TL para ceza kestikten sonra serbest bırakacaklar" duyurusunda bulundu.

.

Gökçek’in cenazesi Tuzla’da bulunan Mehmetçik Vakfı Tesisleri'nde aile fertleri, Grup Yorum üyeleri ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından oluşan 10 kişilik bir gruba teslim edildi. Cenaze daha sonra defnedilmek üzere Kayseri’ye doğru yola çıkarıldı.

Ancak cenaze aracının yolda bir süre gözden kaybolduğu ve cenazenin kaçırılmaya çalışıldığı açıklandı.

Kayseri'ye ulaşan İbrahim Gökçek'in cenazesi yine ailesine teslim edilmedi.

ÜLKÜCÜ GRUP YOL KESTİ

Bu arada, ülkücü gruplar İbrahim Gökçek'in definini engellemek üzere cenaze konvoyunun yolunu kesti. Başakpınar ilçesine gelen MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy bir 'sakinleştirme' konuşması yaptı. Ersoy, "Hassasiyetlerimiz aynı. Korona da var ama ona rağmen bu saatte buradayız. Elimizden ne geliyorsa yaparız" dedi. Baki Ersoy, "Tabii ki bir yere defin olacak ama orası Başakpınar olmayacak" ifadelerini kullandı. Cenaze bu sabah Halep Hoca Mezarlığı'nda defnedildi. (HABER MERKEZİ-MA)

.