Mızraklı'dan mektup: İtaat etmeyeceğiz

Görevinden alınarak yerine kayyım atanan ve 200 gündür Kayseri Bünyan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, bir mektup yayınladı. İktidarın, kendisine biat etmeyenleri hain ilan ettiğini belirten Mızraklı, “İtaat etmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerine kayyım atanarak tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, tutukluğunun 200'üncü gününde bir mektup yazdı. "Zulmün artsın ki zevalin çabuk geçsin" başlıklı mektupta Mızraklı, "Cezaevinde olmamdan kaynaklı bir pişmanlık veya bir ah çekme var mı deseler, 'Asla' derim" ifadelerini kullandı.

'BEDEL ÖDEYECEĞİMİZİ BİLİYORDUK'

Mızraklı, 'dini söylemleri dillerine pelesenk edenlerin, adaleti sadece kendilerine hak görmelerinden ötürü' cezaevinde olduğunu ifade etti. Mızraklı, “Bizler hak ve adalet arayışçıları olarak bu ülkede eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren herkesin, susturulmak isteneceğini ve yürüttükleri bu mücadeleden kaynaklı büyük bedeller ödeneceğini biliyorduk” dedi.

'MASA BAŞINDA DÜZENLENEN İFTİRALARLA DAVA AÇILIYOR'

Hukukun temelinde eşitlik ve masumiyet karinesinin yattığını vurgulayan Mızraklı, “Günümüzde yaşadığımız ülkede tam tersi yaşanmaktadır. Masa başında düzenlenen ve birileri tarafından oluşturulan iftiralar ile dava açılmakta ve bu açılan davalarda suçsuz olduğumuzu kanıtlanmamız istenmektedir. Fakat bin yıllardan beridir kim suçlamada bulunmuş ve iftira atmış ise asıl o kişiler bu iddialarını kanıtlamak zorundadır. Bizde ise tam tersi bir durum mevcuttur” ifadelerini kullandı.

'KENDİLERİNE BİAT ETMEYENLERİ HAİN İLAN ETTİLER'

Mızraklı, iktidarın sanki kendisi hep muhalefetteymiş gibi söylemlerini devam ettirdiğini söyledi ve, “18 yıldır iktidarda olan, kanunları değiştiren, yeni sistemi, tek adam rejimini kalıcı hale getirmeye çalışan kesimler timsah gözyaşları ile iktidarlarını perçinleştirmeye çalışmaktadırlar. Kendilerine biat etmeyen, en ufak bir muhalefet bile gösteren kesimleri hain ilan ettiler. Neredeyse toplumun yüzde altmışı onların gözünde haindir” dedi.

'GERÇEKLİKTEN UZAK İFTİRALARA KARŞI SAVUNMA İSTEDİLER'

Tüm yaşamın kıskaca alınmaya çalışıldığı bir dönemde, yerel yönetimlerin halkın nefes alma boruları olması için bu göreve talip olduklarını belirten Mızraklı, “Tüm bunlar muktedirleri kızdırmış olacak ki, iftiralar ve iftiracılardan oluşan bir toplulukla, hak ve adaletten tavır alan tüm kesimleri sindirmeye, iftiralar atarak tutuklamaya ve görevden almaya başladılar. Bizlere atılan iftiralar o kadar gerçeklikten uzak olmasına rağmen bizlerden savunma istediler. Görsel bir tiyatro ile bu yalan kampanyasını taçlandırmak istediler” diye yazdı.

'BİRKAÇ 200 GÜN DAHA CEZAEVİNDE KALABİLİRİZ'

“Bizler, bu 200 günlük tutukluluktan pişman olmadık. Olmayacağız da. Zulmü önlemek için tüm bedelleri ödemek ise boynumuzun borcudur” diyen Mızraklı, “200 gündür cezaevindeyiz, belki birkaç 200 gün daha cezaevinde kalabiliriz. Buradan korkmadığımızı ve itaat etmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz” ifadelerini kullandı. (MA)