İmamoğlu'nu ölümle tehdit eden sanık tahliye edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, sosyal medya ve e-mail üzerinden ölümle tehdit eden Tuna Görgünoğlu tahliye edildi. Görgünoğlu, 9 Nisan’dan beri tutuklu yargılanıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik, "Kanını akıtır sana içiririm" sözleri nedeniyle, tehdit ve hakaret suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istenen Tuna Görgünoğlu, tahliye edildi. Görgünoğlu savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile zincirleme hakaret ve imzasız mektupla veya özel işaretlerle zincirleme tehdit' suçlarını işlediği için dava açılan Görgünoğlu, 9 Nisan’da tutuklanmıştı. Görgünoğlu, Ekrem İmamoğlu’na yolladığı tehdit mailinde "Senin kanını akıtır sana içiririm! Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm" ifadelerini kullanmıştı.

Savunmasında, İmamoğlu’nun FETÖ’cü olduğunu düşündüğünü ve eleştirilerinin duyulmasını istediği için bu maili attığını söyleyen Görgünoğlu ayrıca, “2018'de CHP Genel Merkezi'nde partiye üye oldum. 24 Haziran 2018 milletvekilliği aday adaylığı müracaatında bulundum. Ancak aday gösterilmedim” demişti. (HABER MERKEZİ)