Gazeteciler için başka avukat çağrılmasına tepki

Tutuklu gazetecilerin avukatı Celal Ülgen, tutukluluğun devam kararı alınırken kendilerine haber verilmemesine tepki gösterdi: "Ey TBB Başkanı duyuyor musunuz sesimizi. Terkoğlu, Pehlivan, Ağırel ve Kılınç, dört müvekilimiz biz olmadan barodan başka avukat istenerek tutuklu incelemesi yapılmış. Siz olsaydınız bile ne fark ederdi derseniz haklısınız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkında tutukluluğun devamına karar verilirken, kendi avukatları yerine barodan avukat çağrıldığı ortaya çıktı.

Mahkemenin, gazetecilerin avukatlarını çağırmak yerine İstanbul Barosu'ndan avukat istemesine tepki gösteren Avukat Celal Ülgen, “Artık işin suyunu çıkardılar bunlar..." dedi. Ülgen, “Ey Adalet Bakanı” diye seslenerek sosyal medya hesabından şunları yazdı:

'CMK AVUKATLARININ BİZİ TANIDIĞI HALDE KABUL ETMESİ İLGİNÇ'

“Ey TBB Başkanı duyuyor musunuz sesimizi. Terkoğlu, Pehlivan, Ağırel ve Kılınç, dört müvekilimiz biz olmadan barodan başka avukat istenerek tutuklu incelemesi yapılmış. Siz olsaydınız bile ne fark ederdi derseniz haklısınız.

Barış Terkoğlu’nun, Barış Pehlivan’ın, Murat Ağırel’in ve Hülya Kılınç’ın nerede ise vekaletnameli 8 avukatı var. Bu avukatlara her zaman ulaşmak mümkün. Buna Karşın barodan avukat istenmesi ve CMK avukatlarının bizleri tanıdığı halde incelemeleri için görev kabul etmesi ilginç.

Tarih; 2 Mayıs Pazar- İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi alelacele tutukluluğu inceliyor ve yasaya aykırı olarak karar veriyor. Geçen defa avukatlar devre dışı bırakılmış müvekkillerimiz incelemeye SEGBİS ile alınmıştı. Bu kez hem müvekkillerimiz ve hem de biz avukatlar devre dışıyız.

Av. Gizay Dulkadir durumu bildirdiğinde şaşkınlığım tavan yaptı. FETÖ yargısında bile bunu görmedik. Av. Y. K. Akalın Av. H. Ersöz, Av. F.Selvi, Av. O. Cingil, Av. İ. Z.Göktaş, Av. S. Günel ile birlikte adaletten dışlandık. Neden? Neden? Neden? Ve hangi hakla? Dosyada vekaletnamesi olan avukat arkadaşlarımızı çağırmak yerine daha zoru tercih etmek ve barodan avukat çağırmak biraz tuhaf değil mi?" (HABER MERKEZİ)