Murat Yetkin yazdı: Kabinedeki 65 yaş üstü formülü

Gazeteci Murat Yetkin, kabine toplantısında çıkması beklenen kararlara ilişkin şunları yazdı: 65 yaş üstü vatandaşlar, muhtemelen önümüzdeki hafta sonundan itibaren cumartesi sabah ve öğleden sonra ile pazar günü sabah ve öğleden sonra dört bölüme ayrılarak sokağa çıkabilecekler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında altıncısı düzenlenecek dijital kabine toplantısında korona virüsü önlemleriyle ilgili kararlar alınması beklenirken, gazeteci Murat Yetkin edindiği bilgileri aktardı.

Yetkin'in 'İşte 65+ sokağa çıkma, okul ve AVM açılış senaryoları' başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

Edindiğim bilgilere göre üzerinde en çok durulan senaryo, 65 yaş üstü vatandaşların, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonlarında dönüşümlü olarak sokağa çıkıp hava almaları, vakit geçirebilmeleri. Bu senaryoya göre, 65 yaş üstü vatandaşlar, muhtemelen önümüzdeki hafta sonundan itibaren Cumartesi sabah ve öğleden sonra ile Pazar günü sabah ve öğleden sonra dört bölüme ayrılarak sokağa çıkabilecekler. Bu sırada sokağa çıkma yasağı, izin verilen 65+ grup dışında geçerli olacak. Ağırlıktaki görüş araç kullanmamaları, bulundukları semtte kalmaları yönünde ama kararı Erdoğan verecek.

20 yaş altı konusunda şu anda farklı bir uygulama beklenmiyor. Çünkü 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı daha çok okulların açılıp-açılmayacağı konusuna bağlı.

AVM’ler için 11’inde tam kapasite açılış ihtimali oldukça zayıf görünüyor.

YAZININ TAMAMI