Yurtlarda 28 bin 700 kişi karantinada

Bakan Kasapoğlu, bugüne kadar yurtlarda karantina altında olan 37 bin 468 kişinin evlerine uğurlandığını, 28 bin kişinin karantina sürecinn ise devam ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından gelenlerin 14 günlük karantina süreçlerini geçirdikleri 76 ildeki yurtlardaki son duruma ilişkin bilgileri paylaştı.

Bugüne kadar yurt dışından gelenlerin karantinaya alındığı yurtların, salgınla mücadelede kritik bir rol üstlendiğini vurgulayan Kasapoğlu, "Dışişleri Bakanlığı'nın koordinesinde dünyanın dört bir yanından gelen vatandaşlarımız, İçişleri Bakanlığı'nın da katkılarıyla bakanlığımızın yurtlarında misafir ediliyor. Şu ana kadar 76 ildeki bakanlık yurtlarımızda, halen yurt dışından gelen 28 bin 700 vatandaşımıza ev sahipliği yapılıyor" dedi.

Karantina sürecini tamamlayan 37 bin 468 vatandaşın ise evlerine gönderildiğini belirten Kasapoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Yurtlarımızdan ayrılan vatandaşlarımızın olumlu düşünceleri ve memnuniyet mesajları, bizlere büyük bir sevinç ve mutluluk yaşatıyor. Bu süreci atlattığımızda, yurtlarını yeniden gerçek sahiplerine yani öğrencilerimize en hijyen koşullarda, en güzel şekliyle tekrar emanet edeceğiz."

(ANKARA-AA)

Etiketler yurt karantina korona