İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 1 Mayıs başvurusu kabul edilmedi

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs'ı Gündoğdu Meydanı’nda sosyal mesafeyi de gözeterek kutlamak için İzmir Valiliği'ne başvuruda bulunmuştu. Başvuruda, kutlamaya katılacak olanların isimleri de yazılmıştı. Valilik ret yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir’de 1 Mayıs geleneğini devam ettirmek amacıyla Türk İş, DİSK, KESK, Tabip Odası ve TMMOB, 1 Mayıs’ı Gündoğdu’da kutlamak için Valiliğe başvuru yapmıştı. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına DİSK Ege Bölge Başkanlığı tarafından yapılan başvuruda eyleme katılacak olan kurum temsilcilerinin isim listesi de verilmişti.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 1 Mayıs için Valiliğe yaptığı başvuru, korona virüsü tedbirleri kapsamında 1-2-3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi nedeniyle kabul edilmedi.

.

İzmir Valiliği’nin 28 Nisan’da yapılan başvuruya ilişkin değerlendirmesinde, “Emek ve demokrasi etkinliklerinin korona virüsü pandemisinin halk sağlığına tehditleri gözetildiğinden ilimizde 1 Mayıs günü sokağa çıkma kısıtlaması olması nedeniyle uygun bulunmamıştır. İsteğinizin olması durumunda 30 Nisan Perşembe günü Konak Basmane tarihi çınar ağacı önünde en fazla 5 kişinin sosyal mesafeyi koruyarak katılımı koşuluna uymak suretiyle sadece basın açıklaması düzenlenebilir” ifadeleri yer aldı.