İBB: Zabıtalarımızın kağıt toplayan çocuğu darp ettiği iddiası doğru değil

İBB, Kadıköy'de kağıt toplayan bir çocuğun zabıtalar tarafından darp edildiği iddiasını yalanladı. Açıklamada, "Kadıköy’de meydana gelen olayda kağıt toplayıcılarına müdahale eden kişilerin İBB zabıtasıyla hiçbir alakası yoktur" ifadelerine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), belediyeye bağlı zabıtaların kağıt toplayan bir çocuğu darp ettiği iddiasının doğru olmadığını belirtti.

İBB Basın Danışmanlığı, Sabah gazetesinde "İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta memurları, Kadıköy’de kağıt toplayan çocuğu darp etti" başlıklı haber hakkında yazılı yazılı açıklama yaptı.

Kağıt toplayıcılarına engel olan kişilerin İBB zabıtası olmadığını ifade edilen açıklamada, haber "İBB’yi karalamaya yönelik" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, "Kadıköy’de meydana gelen olayda kağıt toplayıcılarına müdahale eden kişilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtasıyla hiçbir alakası yoktur. İBB zabıta memurlarının, herhangi bir kağıt toplayıcıya karşı, hiçbir müdahalesi olmamıştır. İBB’yi karalamaya yönelik bu haberle ilgili gerçeklerin kamuoyu tarafından bilinmesi için, bu açıklamaya gerek görülmüştür" denildi. (HABER MERKEZİ)