Kadir Şeker korona virüsüne yakalandı

Konya'da şiddet gördüğünü düşündüğü kadına yardım etmek isterken kadının sevgilisiyle arbede yaşayan ve adamın ölümünden sorumlu tutulan Kadir Şeker korona virüsüne yakalandı. Hastanede olduğu için hakim karşısına çıkamayan Kadir Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya’da 5 Şubat 2020’de Piri Reis Parkı’nda Ayşe D. ve Özgür Duran arasında tartışma çıktı. Bu sırada parktan geçen Kadir Şeker, kadının şiddet gördüğünü düşünerek Özgür Duran’a müdahale etti. İkili arasındaki arbedede, kalbinden bıçaklanan Duran öldü. Şeker, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Kadir Şeker hakkında 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istendi. Şeker’in “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan yargılanacağı dava bugün görüldü. Fatih Şeker, Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan kardeşi Kadir Şeker'in testi pozitif çıkan bir tutuklu ile temasta bulunması nedeniyle Selçuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürüldüğünü söyledi. Fatih Şeker’in verdiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı kendilerini arayarak, Kadir Şeker’e yapılan testin pozitif çıktığını iletti.

Fatih Şeker, "Kardeşimin can güvenliğinin olmadığı bir ortamda tutuklu yargılanması doğru değildir” dedi.

Kadir Şeker'in korona testi yaptırılacağı için katılamadığı davada mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamına karar verdi.  Duruşmadan sonra açıklama yapan Fatih Şeker kardeşinin durumu iyi olduğu için taburcu edildiğini ve karantinaya alındığını belirterek “Ancak yerini öğrenemedik” dedi.