Feyzioğlu'ndan Ankara Barosu'na: Sorumsuz açıklamayı tasvip etmek mümkün değil

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın LGBTİQ+ bireyleri hedef göstermesine tepki göstererek açıklama yapan Ankara Barosu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da Ankara Barosu'na tepki gösterdi: Bu sorumsuz açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyanet İşleri Başkanı ile Ankara Barosu yöneticileri arasında yaşanan tartışmaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Ankara Barosu 100 yıllık Cumhuriyet’in koca çınarıdır. Yöneticilerinin bu nedenle sorumlulukları büyüktür. Her atılacak adımın, her yazılacak kelimenin bu sorumluluğun izlerini taşıması gerekir. Ankara Barosu tarafından yapılan bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir.

Öte yandan bir diğer üzüntümüz, Ankara Barosu Başkan ve Yönetiminin Türkiye’nin gerçek gündemini değiştirmiş olmasıdır. Covid-19 salgını sebebiyle ülkemiz ve adliyelerin fiilen kapalı olması dolayısıyla meslektaşlarımız, sağlık kaygıları yanında büyük bir ekonomik sıkıntıyla mücadele etmektedir.

Bu süreçte avukatların meslek örgütlerine düşen sorumluluk, zor zamanlar yaşayan meslektaşlarımıza el birliğiyle sahip çıkmaktır. Onları hem sağlık hem ekonomik anlamda koruyacak tedbirleri almak ve bunun takipçisi olmaktır.”

Ankara Barosu’nun ‘Diyanet İşleri’ açıklamasına soruşturmaAnkara Barosu’nun ‘Diyanet İşleri’ açıklamasına soruşturma

Ankara Barosu: Cadı diye kadın yakmaya davet etmesi şaşırtmasınAnkara Barosu: Cadı diye kadın yakmaya davet etmesi şaşırtmasın

‘Ankara Barosu'nun ifadeleri suç unsuru taşımıyor'‘Ankara Barosu'nun ifadeleri suç unsuru taşımıyor'

Diyarbakır Barosu'na da Diyanet soruşturmasıDiyarbakır Barosu'na da Diyanet soruşturması