Bir mahalle ve iki köy karantinaya alındı

Van'da bir mahalle ile Isparta ve Kars'ta iki köy korona virüsü nedeniyle karantinaya alındı. Van'daki karantina kararıyla birlikte "görevlilere yardım etmediği" ve "görevi ihmal ettiği" iddia edilen muhtar görevden uzaklaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Salahane Mahallesi karantinaya alındı.

Mahalleye il dışından gelen bir kişinin virüs testinin pozitif çıktığı belirtilirken, mahalle muhtarı Ali Rıza Yığrap "görevlilere yardım etmemek" ve "görevi ihmal" iddialarıyla Çaldıran Kaymakamlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Çaldıran ilçesine bağlı Zülfübulak Mahallesi'nde ise karantina uygulaması sona erdi.

Açıklamada, koronavirüs nedeniyle 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kars'ta ise merkeze bağlı Arslanizi köyünün bugün itibarıyla karantinaya alındı ve köye giriş ve çıkışların durduruldu.

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde, Beyköy köyü muhtarı Hasan Hüseyin Özdemir ve eşinin Covid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine köy, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Şarkikaraağaç Kaymakamı Onur Yılmazeri, İl Sağlık Müdürlüğünün filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, köyde temaslı yeni vakaların tespit edildiğini belirtti.

Beyköy'de 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildiğini belirten Yılmazeri, "Yayılımın engellenmesi için önemli olan bu ve bunun gibi tedbirlere tüm vatandaşlarımızın eksiksiz uymasıdır. Lütfen sosyal mesafeye dikkat edelim, maskesiz sokağa çıkmayalım, kurallara uyalım ve en kısa zamanda bu musibetten kurtulalım. Her tedbire harfiyen uymamız önem taşıyor. Telaş yok, panik yok, tedbir var. Kararlara uyulduğunda başaracağız" ifadelerini kullandı. (AA)