İstanbul'da gıda işletmelerine 9 milyon TL ceza

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, gıda işletmelerine yılın ilk 4 ayında yaklaşık 9 milyon TL para cezası kesildiğini açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentteki gıda işletmelerinin korona virüsü salgını kapsamında aldığı tedbirleri denetledi.  İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca'nın da katıldığı denetimlerde tedbirlerle ilgili broşürler de dağıtıldı.

Karaca, geçen yıl 226 bin civarında denetim yaptıklarını belirterek "Bu yıl da ilk 4 ay itibarıyla şu ana kadar 60 bin 500 civarında denetim yaptık. Uygunsuz olan işletmeler hakkında yaklaşık olarak 9 milyon TL idari para cezası uyguladık. Denetimlerimiz, 7 gün 24 saat esasına göre 750 denetçimizle 39 ilçede devam ediyor" dedi.

En iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğunu söyleyen Karaca "Herhangi bir şekilde bir olumsuzluk gördüklerinde mutlak suretle bize haber versinler. ALO 174 Gıda Hattı'na ve WhatsApp hattına bildirdikleri takdirde biz gerekli işlemi yapıp onlara dönüyoruz" dedi. (AA)