HDP, ölüm orucundaki İbrahim Gökçek'i ziyaret etti

HDP milletvekili Hüda Kaya ve HDP PM Üyesi Ferhat Encü, ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'le görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ferhat Encü, konser yasaklarının kalkması talebiyle ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’i ziyaret etti.

Ölüm orucunda vefat eden Grup Yorum üyesi Helin Bölek ve savcı Mehmet Selim Kiraz davasında adil yargılanma talep eden Mustafa Koçak’ın da anıldığı görüşmede Gökçek, Grup Yorum üyelerinin tahliye edilmesi ve konser yasaklarının kaldırılması taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Gökçek, "Aslında çözülmeyecek sorunlar değildi. İki insanın ölmesi önlenebilirdi ama önlenmedi. Ve işte ne oldu? Helin Bölek, Mustafa Koçak hayatını kaybetti. Bu çok acı bir şey. Kabul edilecek bir şey değil. İnsanlar ölmeyebilirdi. Mustafa hapishane ortamında çürümeyebilirdi. Acı çeke çeke hayatlarını kaybettiler. Bunlar çok acı şeyler. Bunların hesabını kim verecek?" dedi.

KAYA: SONUÇ ALMAK İÇİN ÇABALIYORUZ

"İbrahim’in umudu, direnci çok iyi. Kendisi insana umut aşılıyor. İki can ile yüreğimiz yandı. Senin ayakta olmanı istiyoruz. Bütün topluma yaşamanla umut katmanı istiyoruz" diyen Hüda Kaya, şunları söyledi:

"İbrahim’in yaşaması lazım. Bu direnişte toplumun senin yaşamından kazanacağı, besleneceği umuda ihtiyacı var. Yaşama tutunman, toplumun umudunun büyümesi demek. Ne olursa olsun umudunu kaybetme, kendini bırakma. Diliyorum ki her birimiz girişimlerimizden sonuçlar alalım. Sonuç almak için çabalıyoruz. Bir an önce, inşallah seni sahnede görmek için çaba harcıyoruz."

ENCÜ: TALEPLERİMİZİ KENDİ TALEPLERİMİZ OLARAK ALIYORUZ

Grup Yorum üyelerinin taleplerini kendi talepleri olarak gördüklerini ifade eden Ferhat Encü de, "Taleplerinizi sürekli dillendiriyoruz, dillendireceğiz. Direnişiniz toplumun vicdanına seslenen bir direniş. Bizler bu talepleri kendi taleplerimiz olarak alıyoruz. Bunun mücadelesini yürütüyoruz, yürüteceğiz. Eş Genel Başkanlarımızın da selamlarını iletiyoruz. Talepleriniz karşılanana kadar sizinleyiz; mücadeleniz, mücadelemizdir. Direncinizi ve umudunuzu koruyun" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)