'Hata Erdoğan'ın maskesiz olmasıydı'

Murat Yetkin'den 23 Nisan fotoğrafı yorumu: Cumhurbaşkanının çocuklara gösterdiği sevgi ve şefkatte, ya da onlarla Bayram kutlamasında değil hata, ama sosyal mesafenin çok önem taşıdığını söylerken kendisinin bu kuralı ihlal etmesinde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan akşamı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çocuklarla kamera karşısına geçip İstiklal Marşını birlikte okumasını değerlendiren yetkinreport.com yazarı Murat Yetkin, "Hata, video aracılığıyla yapılan kabine toplantılarında dahi bakanları, halka açık bir şekilde 2 metre sosyal mesafe kuralına uymadığı için azarlayan Cumhurbaşkanının, maskesiz ve eldivensiz şekilde çocuklarla yan yana bulunması, onları sevip okşamasındaydı" diye yazdı.

Yetkin'in, "Bu resimdeki hatayı bulunuz ve hekimlerimize güveniniz" başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"Cumhurbaşkanının çocuklara gösterdiği sevgi ve şefkatte, ya da onlarla Bayram kutlamasında değil hata, ama temas ve sosyal mesafenin çok önem taşıdığını, mutlak uyulması gerektiğini söylerken kendisinin bu kuralı ihlal etmesinde. Hem de o çocukların her birinin bir başka evden geldiği ve oraya döneceği gerçeği varken. Bir yandan TBMM kalabalık olur, sosyal mesafe kuralına uyulmaz diye Ankara’da Meclisin 23 Nisan Özel oturumuna katılmayacaksınız, diğer yandan çocuklarla sosyal mesafe kuralını ihlal etme örneğini oluşturacaksınız ülkenin Cumhurbaşkanı olarak. Hem de sosyal temas ve mesafeyi olması gerektiğince uygulamak için dört günlük sokağa çıkma uygulamanın başlamasına saatler kala. Bence olmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da dikkatini çekmiştir elbette bu durum. Gerçi kendisi de gün aşırı gazetecilerle aynı odada bir araya gelip aynı havayı soluyor ama umuyorum kendisi ve ekibi için de, muhabir arkadaşlar için de gerekli koruyucu önlemler alınıyordur."

YAZININ TAMAMI