ABB'nin 'iftar yardımı' sayfasına sanal saldırı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, korona virüsü nedeniyle zor durumda kalan aileler için "Bir iftar da benden" kampanyası başlattı. Kamoanyanın ilk gününde 101.847 iftar menüsü yardımı yapılırken, kampanyanın internet sitesine sanal saldırıların yapıldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Ramazan ayında korona virüsü nedeniyle faaliyetleri durdurulan kağıt toplayıcısı aileler başta olmak üzere sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üstü dar gelirli, yemek yapacak kimsesi bulunmayanlarla, geçim sıkıntısı çeken ailelere yönelik başlattığı "Bir iftar da benden" kampanyasının yürütüldüğü internet sitesine, çok sayıda saldırı yapıldığı açıklandı.

Saldırı ile yapılan yardımlar engellenmeye çalışıldı.

Kampanya sitesi iftarver.com'dan yapılan açıklamada, "Sitemiz mübarek Ramazan ayının ilk gününde siz değerli vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ve desteği sayesinde yaklaşık 10 milyon görüntülenme sayısına ulaşmıştır. Sizler bir aileye daha sıcak iftar yemeği ulaşsın gayretinde bir yoğunluk oluştururken, kötü niyetli birileri de sistemimizi yoğun saldırıya tutarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek götürmemizi engellemeye kalkmaktadırlar," denildi.

"24.04.2020 saat 21.00’e kadar toplam 15.891 hayırsever vatandaşımızdan, toplam 101.847 iftar menüsü siparişi alınmıştır. Bu siparişlerin yaklaşık 25 bini şuan sanal pos kuyruğunda beklemekte ve periyodik olarak sisteme işlenmektedir. Yoğun talepler karşısında kuyruğa alınan siparişlerin işlenmesi hususunda zaman zaman gecikmeler yaşanabilmektedir," ifadelerinin kullanıldığı açıklamada "Bu durumdan dolayı anlayışınıza sığınıyor ve sistem teknik altyapımızı bu gece itibariyle dört katına çıkaracağımızı bilginize sunuyoruz," bilgisi verildi.

Kampanya ile Ramazan ayının ilk gününde toplam 12.378 kişiye sıcak iftar menülerinin yardım yapanlar adına imzalı teslim tutanağı karşılığında teslim edildiği ve 27.04.2020 Pazartesi gününden itibaren üretim ve lojistik ağının genişletilerek günde 25.000’den fazla eve sıcak iftar menülerinin sizler adına teslim edileceği açıklandı. (HABER MERKEZİ)

Mansur Yavaş'tan kampanya: Bir iftar da bendenMansur Yavaş'tan kampanya: Bir iftar da benden