Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafını çekmekle suçlanan CHP'li başkana soruşturma

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, Kuzguncuk'ta kaçak yapılaşma haberleriyle gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafını çekmekle suçlandı. Özçağdaş iddiayı yalanlarken İstanbul Anadolu Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın Vakıflar'a ait araziyi aylık 258 TL'ye kiralayarak yaptırdığı çardak ve şömine ile gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk’taki evini fotoğraflamak istediği ve bu sırada koruma polislerine yakalandığı iddia edildi. Suat Özçağdaş fotoğraf çektiği iddiasını yalanlarken İstanbul Anadolu Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Altun’un evinin yanında Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki Vakıflar'a ait araziye yaptırdığı çardak ve şömine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkılmış, söz konusu 'yapılaşma' tartışma konusu olmuştu. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak imzalı habere önce ‘terör’ soruşturması açılmış, ardından erişim engeli getirilmişti.

Sabah gazetesinde yer alan bir habere göre dün, Fahrettin Altun'un evinin önünde araçtan inip fotoğraf çeken üç kişi koruma polisleri tarafından engellendi. Habere göre bu kişilerden biri olan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, koruma polislerinin 'bekle' uyarısını dinlemeden olay yerinden kaçtı.

Suat Özçağdaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada fotoğraf çektiği iddiasını yalanlarken "Evin fotoğrafını çektiğim, uyarıldığım, kaçtığım, yakalandığım YALAN. O sokaktan geçen herkesin gördüğü yere baktığım DOĞRU. Kaçak inşaat yapılıp yapılmadığını kontrol ettiğim ve yeniden gidip bakacağım DOĞRU. Üsküdar'ın hiçbir noktasında kent suçlarına izin vermeyeceğim DOĞRU" ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun ise Sabah'ın haberini paylaşarak şu mesajı paylaştı: "Ben bir anneyim. Her anne gibi çocuklarımın ve ailemin güvende olduğunu hissederek yaşamak istiyorum. Evimin ve ailemin mahremine girerek, çocuklarımın en temel güven duygusunu paramparça ederek ne elde edeceksiniz?! Elde ettiklerinizin hayrını görecek misiniz?! Tarifsiz üzgünüm."

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Sabah'ın haberine tepki gösterdi: "Ahlaksızlığınız ve yalanlarınızda boğulacaksınız çok yakında. CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir yine gidecektir. Saklayacak bir şeyleri olanlar panik yaparlar Sakin olun beyler."

AK Partili çok sayıda ismin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da  söz konusu haberi paylaşaram CHP'ye tepki gösterdi: Aile mahremiyetini hiçe sayan, bir devlet görevlisini ve ailesini açıkça hedef gösteren bu pervasız girişim suçtur, vicdansızlıktır, ahlaksızlıktır. Çamur siyasetinden medet umanlar sadece kendilerini kirletirler. Bu cürmün kanun önünde de kamu vicdanında da yeri bellidir."

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iddialarla ilgili soruşturma başlattı.