Dört köy ve bir mahalle karantinaya alındı

Korona virüsü nedeniyle Batman'da Gürgenli ve Özler köyleri, Bayburt'a Heybetepe köyü, Adıyaman'da Çamdere köyü ve mezralarında karantinaya alındı. Manisa'da da Sindelli mahallesinde karantina uygulanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bayburt'ta merkez köylerinden Heybetepe, korona virüsü (Covid-19) nedeniyle karantinaya alındı.

Karantinanın ikinci bir karara kadar geçerli olacağı belirtilen valilik açıklamasında, "İlimiz Merkez İlçesine bağlı Heybetepe Köyü’nde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 22.04.2020 saat 16.30’dan itibaren karantina uygulamasına geçilerek ikinci bir değerlendirmeye kadar köye giriş ve çıkışlar kapatılmıştır" denildi.

Adıyaman'nın Sincik ilçesine bağlı Çamdere köyünün, korona virüs vakalarının artması nedeniyle tüm mezraları dahil olmak üzere karantinaya alınmasına karar verildi.

Sincik Kaymakamlığından yapılan açıklamada, köye giriş çıkışların yasaklandığı ve ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina sürecinin devam edeceği aktarıldı. Açıklamada, "Vatandaşların her türlü ihtiyaçları için muhtarlık, köy korucuları ve jandarma ekipleri görevlendirildi. Tedbirlere riayet etmeyenler hakkında idari ve adli işlem yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Sincik'te Söğütlübahçe ve Çat köyleri de geçen hafta karantinaya alınmıştı.

Manisa Valiliği, Akhisar ilçesinde Sindelli mahallesinin karantinaya alındığını duyurdu.

Açıklamada, "İlimiz Akhisar İlçesine bağlı Sindelli Mahallesi 22.04.2020 tarihi saat 17:00 itibariyle; Koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 22.04.2020 tarihli ve 2020/50 sayılı kararı ile 14 gün süresince karantina altına alınmıştır" denildi.

'TEDBİRLERE RİAYET ETMEYENLER ZORUNLU KARANTİNAYA ALINACAK'

Batman'ın Sason ilçesinde Gürgenli köyü de, yeni bir karar alınana kadar karantinada tutulacak.

Sason Kaymakamlığının açıklamasında, "Tüm vatandaşlarımızın kendi ikametlerinde kalmaları, çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Gercüş Kaymakamlığı da Özler köyünün karantinaya alındığını açıkladı. (DUVAR-AA)