Üç ilde, üç mahalle ve bir mezra karantinaya alındı

Kütahya'da iki mahalle, Bilecik'te bir mahalle ve Siirt'te bir mezra korona virüsü nedeniyle karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kütahya'da Yenikent ve Gölcük mahalleri, Bilecik'te İçköy Mahallesi ve Siirt'te Gökçekuru köyü Göl mezrasında korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulanmasına karar verildi.

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yenikent beldesindeki 2 mahalle korona virüsü vakaları nedeniyle kapsamında karantinaya alındı.

Kütahya Valiliği, Yenikent ve Gölcük mahallerinde 6 pozitif, 4 klinik bulguları Covid-19 ile uyumlu vaka ve 300 civarı temaslı vatandaş bulunduğu belirtilerek, bu nedenle iki mahallenin karantinaya alınmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Siirt'te Pervari İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçeye bağlı Gökçekuru köyü Göl mezrasında karantina uygulanmasına karar verildi. Valilikten yapılan açıklamada mezrada Covid-19 testi pozitif çıkan hasta ve buna teması olanların tespit edildiği belirtildi. Karara göre, mezraya giriş ve çıkışlar 14 gün süreyle kapatıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı İçköy Mahallesi'nde de karantina uygulanması kararlaştırıldı.

Bozüyük İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararının duyurulduğu valilik açıklamasında "Mahallede birden fazla Kovid-19 pozitif vakanın olması ve vakaların temaslı sayılarının çokluğu nedeni ile enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Bozüyük ilçe Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile 20 Nisan ile 4 Mayıs tarihi dahil giriş çıkışların izine bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi. (AA)