CHP'li Yeşilova Belediye Başkanı'na saldırı

Salda Gölü'ndeki inşaat haline karşı açıklamalarıyla tanınan Burdur'un Yeşilova ilçe Belediye Başkanı CHP’li Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel sabaha karşı evlerinde silahlı saldırıya uğradı. Ayaklarından vurulan Şenel çiftinin sağlık durumu iyi. CHP'li Mehmet Göker, saldırının bir hafta önce fuhuş nedeniyle kapatılan bir otelle bağlantılı olduğunu söyledi. Saldırıyla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Salda Gölü'ndeki doğa katliamını duyuran Burdur'un Yeşilova ilçe Belediye Başkanı CHP’li Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel evlerinde silahlı saldırıya uğradı. Yaralanan Şenel çifti hastaneye kaldırılırken sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Mümtaz Şenel'in, Koyunlar Çeşme Mahallesi'ndeki evine saat 04.30 sıralarında kimliği belirsiz kişiler geldi. Polis olduklarını söyleyen saldırganlar, kapıyı açan Şenel çiftinin ayaklarını hedef alarak ateş etti.

Salda Gölü'ne iş makineleri girdiSalda Gölü'ne iş makineleri girdi

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Mümtaz Şenel’in iki bacağından, eşi Fatma Şenel’in ise bir bacağından yaralandığını belirterek her ikisini de sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Mehmet Göker saldırının Salda Gölü’ndeki inşaat çalışmaları ile ilgisinin tespit edilmediğini belirtti.

'DELİLLER, FUHUŞ NEDENİYLE KAPATILAN OTELİ İŞARET EDİYOR'

Belediye Başkanı Şenel’in talimatıyla bir hafta önce Yeşilova’da bulunan bir otelin fuhuş nedeniyle kapatıldığını belirten Göker, “Beklenen bir olay değil. Bir hafta önce fuhuş yapıldığı için otelin mühürlenmesi ve olayın meydana geliş şekli bununla kaynaklı olduğunu gösteriyor. Adli süreç devam ediyor, Vali ve güvenlik güçleri gereken çalışmaları yapıyorlar. Bilgiler saldırının faillerinin tespit edildiği ve en kısa sürede yakalanacakları yönünde. Tek tesellimiz Belediye Başkanımız ve eşinin sağlıklarının yerinde olması” dedi.

Korona virüsü salgını süresince iktidarın CHP’li belediyeler ve belediye başkanlarını hedef haline getirdiğini söyleyen Mehmet Göker, “Hükümet tarafından, belediyelerimize ve belediye başkanlarımıza en üst düzeyde yapılan hakaretlerin mafyayı cesaretlendirmesi kaçınılmaz. İktidar bir an önce aklını başına alıp, nefret söylemlerinden uzaklaşmalıdır” dedi.

Saldırının ardından İçişleri Bakanlığı ve Burdur Valiliği iki kişinin gözaltına açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şöyle dendi:  "Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel 'e uğradıkları menfur saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Söz konusu saldırıyla ilgili olduğu değerlendirilen 2 kişi gözaltındadır. Burdur Valiliğimiz gelişmeleri soruşturmanın selametini de gözeterek kamuoyu ile paylaşacaktır." (HABER MERKEZİ/ANKA)