Buca Cezaevi'nde bir tutuklunun testi pozitif çıktı

İzmir Başsavcılığı açıkladı: Buca Kapalı Cezaevi'nde bir tutukluda korona virüsü tespit edildi. Hastalık belirtisi gösteren 62 tutuklu ve hükümlü hastanelerde izole edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir tutukluda korona virüsü testinin pozitif çıktığı açıklandı. Hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklunun hastanelerde izole edildiği belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan H.A.'nın 13 Nisan'da ishal, kırgınlık gibi şikayetlerle sağlık kurumuna sevk edildiğini ve uygulanan Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

H.A.'nın tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "H.A'nın da kaldığı, adli suçluların bulunduğu koğuşlardaki tutuklu ve hükümlüler tedbiren hastaneye sevk edilmiştir. Hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklu ve hükümlü hastanelerde izole edilmişlerdir ve tetkikleri devam etmektedir, sağlık durumları iyidir. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda İzmir'deki ceza infaz kurumlarında korona virüsüne karşı alınan tüm tedbirler titizlikle uygulanmaktadır." (HABER MERKEZİ)