Valinin sağlıkçılarla ilgili sözlerine tepki: Hayat eve sığar, bu ayıp Zonguldak'a sığmaz

Siyasetçiler, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın "Sağlık çalışanlarımızın getirdiği yük olmasaydı belki de bugün geri dönüşü konuşuyor olacaktık" açıklamasını eleştirdi. İYİ Partili Hasan Subaşı soru önergesi verdi ve Bektaş'ın görevden alınmasını istedi. Açıklamayı kabul edilemez olarak değerlendiren CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, "Bu ayıbın gereği yapılmalıdır. Hayat eve sığar, bu ayıp Zonguldak'a sığmaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın kentteki 567 pozitif vakadan 137'sinin sağlık çalışanı olmasına dikkat çekerek "Normalde sağlık çalışanlarımızın bize getirdiği yük olmasaydı belki de bugün geri dönüşü konuşuyor olacaktık” sözlerine siyasetçiler de tepki gösterdi.

Vali Bektaş’ın daha önce de “Bizde doktoru legal imkânlarla doyurmak nerdeyse imkânsızdır… Kendilerinden başkalarını adam yerine koymazlar. Yürüyen kalabalıkları yürüyen banknotlar olarak algıladıkları da olur” dediğini hatırlatan İYİ Partili Hasan Subaşı, “Böylesi talihsiz açıklamalar yapan bürokratların, sorumluluk makamında kalmaları kabul edilemez” dedi.

Zonguldak Valisi: Sağlıkçılar bize yük oluyorZonguldak Valisi: Sağlıkçılar bize yük oluyor

CHP’Lİ YAVUZYILMAZ: BU AYIBIN GEREĞİ YAPILMALI

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Vali Bektaş’ın sözlerinin hükümetin sağlık çalışanlarına olan bakış açısını ortaya koymakla birlikte aslında hükümetin güç zehirlenmesine maruz bıraktığı bürokratlarının üslup sorununu da bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözemeyen, onlara yeterli ekipman sağlayamayan, aynı maske ve tulum ile günlerce çalışmak zorunda bırakılan emekçilere karşı bu yaklaşımın kabul edilemez olduğunu belirten Yavuzyılmaz şunları ifade etti:

"Zonguldak bugün Türkiye’nin nüfusuna oranla salgının en çok can aldığı ili ise bunun sorumluluğu mücadelede canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarının değil, onları koruyamayan, Zonguldak’ta salgını kontrol altına alamayan, halen sokağa çıkma yasağı uygulamayanların sorumluluğudur. 10 Nisan gecesi iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan ederken acemice hatalarla 250 bin vatandaşı sokaklara döküp sağlıkçıların emeklerine yazık edenler, bugün 'sağlık emekçileri bize yük oluyor' diyerek, bir skandala daha imza atmışlardır. Hükümetin krizi çözmedeki basiretsizliği, bu zihniyet ile ayyuka çıkmaktadır. Görevi nedeniyle evine gidince eşine çocuğuna sarılamayan, insanların canını kurtarmaya çalışırken enfekte olan hatta hayatını kaybeden sağlık çalışanları başta olmak üzere özverili kahramanlarımıza ve ailelerine yapılmış olan bu ayıbın gereği yapılmalıdır. Hayat eve sığar, bu ayıp Zonguldak'a sığmaz!"

VALİ BEKTAŞ: DOKTORLARI LEGAL İMKANLARLA DOYURMAK İMKANSIZDIR

İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı da Vali’nin Bektaş’ın açıklamalarını bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Subaşı, Zonguldak Valisi Bektaş’ın, Pusula dergisine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandığına dikkat çekti:

“Gerçi her milletin ve her meslek grubunun para kazanma hırsı ile dopdolu, paraya tapan mensupları vardır. Ama bu hiçbir millette ve hiçbir meslek grubunda bizim milletimizdeki doktorlar arasındaki yoğunlukta değildir. Çünkü doktorluk seçilirken bizde esas motivasyon, esas güdü kısa zamanda para kazanmak ve çok para kazanmak duygusudur. Bizde doktoru legal imkânlarla doyurmak nerdeyse imkânsızdır. …Üçüncü sakınca ise bu zeki doktorların tabiatıyla kendilerini herkesten üstün görmeleridir. Daha doğrusu onlar kendilerinden başkalarını adam yerine koymazlar. Yürüyen kalabalıkları yürüyen banknotlar olarak algıladıkları da olur."

İYİ Partili Subaşı, “Sorumluluk makamında olan Vali’nin, yetersiz maske, eldiven, koruyucu; yetersiz yemek imkanı gibi aksaklıkların sorumluluğunu sağlık çalışanlarını üzerine atarak, isimsiz kahramanlarımızı suçlaması, liyakatsizliğin, sorumsuzluğun ve yetersizliğin ilanıdır. Şehit sayılmalarını istediğimiz, çocuklarını, ailelerini göremeden canı pahasına hizmet veren kahraman sağlıkçılarımıza madden ve manen, moral motivasyon desteği verilmesi gereken bu zamanda, Vali Bektaş’ın görevine devam etmesini Zonguldak’ta salgının daha da ilerlemesinin tek sebebi olacaktır. Böylesi talihsiz açıklamalar yapan bürokratların, sorumluluk makamında kalmaları kabul edilemez” dedi.