Sait Bilgiç: Covid-19 ile mücadeleye tam kadro hazırız

"OMÜ Tıp Fakültesi olarak Covid-19 ile mücadeleye tam kadro hazırız" diyem Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç, tüm personele teşekkür etti: "Her biri ayrı birer kahraman."

Google Haberlere Abone ol

Mehmet Rebii Özdemir

SAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, korona virüsü (Covid-19) salgınıyla ilgili açıklama yaptı.

Tıp fakültesinde görev yapan tüm personeli kahraman olarak nitelendiren Sait Bilgiç, "OMÜ Tıp Fakültesi olarak Covid-19 ile mücadeleye tam kadro hazırız. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanemizin neferleriyle onur duymaktayım. Bir maskeye birkaç saat tahammül edemeyen bizlerin biraz anlaması ve hatırlaması için ve bir de açık teşekkür için açıklama gereği duydum. Hiçbir öğretim görevlisinin isimlerini lanse etmiyorum. Çünkü her biri ayrı birer kahramanlar" dedi.

"Başhekim dahil tüm yönetim kademesindeki arkadaşlarım, doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık teknisyenlerimiz, hastabakıcılarımız, temizlik ve güvenlik görevlilerimiz ve tüm personelimiz Covid-19 mücadelesinde cephede savaşan askerlerimiz gibi canla başla çalışmaktalar" diyen Bilgiç, "Evdeki sevdiklerini riske atmamak için evlerine gitmemekteler, hasta veya şüpheli vatandaşlarımızı korumak için ve iyileştirmek için her türlü fedakârlığı göze almakta ve bütün bunları üstün görev anlayışı ve sevgiyle yapmaktalar" ifadelerini kullandı.

Görevlilere teşekkür eden Bilgiç, "Herkesin önünde hepsini tebrik ediyorum, herkes adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün değil her zaman kıymetleri bilinmesi gereken sizlerin sadece bir teşekkür ve gülen yüzden ne kadar mutlu olduğunuzu biliyorum. Evde kalın ki bu fedakâr dostlarımız daha kısa sürede evlerine sevdiklerine kavuşabilsinler. Samsun Teknopark'taki arkadaşlarımız da bu süreçte çok gayret gösterdiler onlara da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. (DUVAR)