Kadıköy Belediyesi'nin 23 Nisan etkinlikleri yasaklandı

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediyenin planladığı 23 Nisan etkinliklerinin korona virüsü gerekçesiyle yasaklandığını açıkladı. Sokakları dolaşan müzisyenlerin görüntülerini paylaşan CHP'li Özgür Özel de "Evden çıkması yasak olan çocukları evlerinde eğlendiren bu hizmetini yasaklamak hangi aklın, hangi vicdanın, hangi kinin eseridir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Kadıköy Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle başlattığı etkinlikler, korona virüsü önlemleri gerekçesiyle kaymakamlık tarafından iptal edildi.

Kararla ilgili yazılı açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, daha önce planlanan kutlamaları salgın nedeniyle iptal ettiklerini hatırlattı. Odabaşı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ve fakat 23 Nisan’ın 100. yılında, hem Kadıköy halkını hem de Kadıköy sokaklarını bu kutlamalardan mahrum bırakamazdık. Biz de hem Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı hem de en kıymetlimiz olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış kutlamalarını bugün itibariyle başlattık. Konuyla ilgili resmi makamlara bilgi vermemize ve görevli personel bilgilerini iletmemize rağmen, kutlamalarımız Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklanarak, görevlilerimiz engellenmiş, en önemlisi Kadıköy halkı, kutlamalardan mahrum bırakılmıştır."

'KARARIN HANGİ REFLEKSLE ALINDIĞI BİZCE MALUM'

Kararı eleştiren Odabaşı, "Mülki idarenin, bu kararı hangi refleksle aldığı bizce malum. Ama, bu zor günlerde, birazcık da olsa yüzlerini güldürmeyi başardığımız çocuklara ve Kadıköy halkına nasıl bir gerekçe sunacaklarını merak etmekteyiz. Kadıköy Kaymakamlığı’nın almış olduğu bu kararla, bugün başlattığımız bütün etkinlikleri iptal etmek zorunda kaldığımızı duyuruyor, bu anlayışı ve kararı kamuoyunun takdirine bıraktığımızı, ilan ediyoruz. Ulusal egemenliğimizi kutlamamıza kimse engel olamayacak" dedi.

ÖZEL: ÇOCUKLARI EĞLENDİREN BU HİZMETİ YASAKLAMAK HANGİ KİNİN ESERİ

Twitter hesabından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, sokakları dolaşan müzisyenlerin videosunu paylaştı ve "Kadıköy Belediyesi'nin; evden çıkması yasak olan çocuklara moral için yaptığı, evde kalmayı özendiren ve onları evlerinde eğlendiren bu hizmetini yasaklamak hangi aklın, hangi vicdanın, hangi kinin eseridir!!!" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)