Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu korona virüsü nedeniyle vefat etti

İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu'nun korona virüsü nedeniyle vefat ettiğini açıkladı. Tellaloğlu 1983 yılında İstanbul'da ilk böbrek naklini gerçekleştiren ekibe başkanlık etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üroloji alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, korona virüsü nedeniyle vefat etti.

Bir süredir tedavi altına alınan İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı eski öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu'nun, bu sabah saatlerinde öldüğü açıklandı. İstanbul Üniversitesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı eski öğretim üyesi değerli hocamız Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum hocamıza Allah rahmet, ailesine, yakınlarına ve tıp camiasına başsağlığı diliyoruz” denildi.

SEDAT TELLALOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu 27 Mart 1935'de Kıbrıs'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kıbrıs'ta tamamladıktan sonra Türkiye'ye gelerek burada tıp öğretimi gören Tellaoğlu, bir süre İngiltere'de görev aldıktan sonra üroloji ihtisasına 1966 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Bölümünde başladı.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen prostat biopsisi, Tellaoğlu’nun uzmanlık tezi olurken, uzmanlığında İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Üroloji Bölümü'nü kuran üç hocanın en genci olarak Türk tıp tarihinde yer aldı.

Tellaoğlu, 1983 yılında İstanbul'da ilk böbrek naklini gerçekleştiren ekibe de başkanlık etti ve Türkiye’de Androloji ve Pediatrik Üroloji bilim dallarının kurulmasında önemli rol oynadı. (HABER MERKEZİ)