Ferhat Kentel'den Şehir Üniversitesi mesajı

Kapatılan İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Ferhat Kentel öğrencilerine mektup yazdı: Kimsenin 'müridi' olmadan, Şehir'i 'kişiliği' ve 'ruhu' olan gerçek bir 'kurum' yaptınız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'den istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na bağlı Şehir Üniversitesi kapatıldı. Kamuoyunda Davutoğlu-Erdoğan kavgası olarak da yorumlanan bu olayın ardından İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Ferhat Kentel öğrencilerine hitaben bir mektup yazarak sosyal medya hesabından paylaştı.

"Şehir Türkiye'nin değişen toplumsal yapısının ürettiği, gerçekten üniversite olma çabasına girmiş, işini hakkıyla yapmaya çalışan yöneticilerin, çalışanların bulunduğu bir üniversiteydi" vurgusu yapan Kentel "Bu yüzden ben Şehir'e hep saygı duydum. Şehir'de, yakın çevremdeki insanları ve iyi niyetli, öğrenmeye hevesli öğrencileri hep sevdim; Şehir'de mutluydum yani. Sonra 'kılıf' uydurulup 'minare' çalındı. Ve o zaman, Şehir'in benim için bir 'yuva'ya dönüşmüş olduğunu fark ettim" dedi.

'SEÇKİNLERLE YARIŞABİLECEK GÜCÜMÜZ YOK BİZİM'

Kentel, öğrencilere hitaben yazdığı mektubuna şu sözlerle devam etti:

"Devlet-siyaset sermayesi, medya manipülasyon kapasitesi çok güçlü olan ve Korona günlerinde bile Şehir'i bitirmeye takılmış seçkinlerle yarışabilecek gücümüz yok bizim. Ama ne olursa olsun, Türkiye'den, çoğulluğu, farklılıkların birlikteliğini, bilim ve ilim inadını, yönetimdeki demokratlığı, insanları insan olarak kabul eden etik kodu ile 'Şehir ruhu' geçmiş olacak."

"Kimsenin 'müridi' olmadan, Şehir'i 'kişiliği' ve 'ruhu' olan gerçek bir 'kurum' yaptınız" diyerek öğrencilerine seslenen Kentel, mektubunu şöyle bitirdi:

"Bu ruh sayesinde bu memlekette adalet için umudun tükenmeyeceğini gösterdiniz. Bundan sonra bu ruhu yanımda taşıyacağım." (HABER MERKEZİ)